navigatie overslaan

Retourtje Vroomshoop

Deze fietsroute neemt je mee via het mooie Zandstuve bos richting Beerze en de buurtschappen Junne en Stegeren. Daar steek je de rivier de Vecht over en gaat de lange route via Arrieërveld en Rheezerveen door het prachtige bosgebied rond de Oldemeijer.

 • type Fietsen
 • afstand 58,0 km
 • duur 3:52

Startpunt

Startpunt: TIP Vroomshoop, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop

 1. TIP Vroomshoop

 2. Fietsknooppunt 32

 3. Het Zandstuvebos

  Het Zandstuvebos

  140 hectare bos, aanvankelijk spontaan gegroeid op een zandverstuiving. Vroeger hoofdzakelijk naaldbomen, de laatste 20 jaar is het Ov. Landschap bezig de Zandstuve natuurlijker te maken. Door de verscheidenheid in houtsoorten en het aangrenzende landbouw gebied ideaal voor roofvogels.

 4. Fietsknooppunt 31

 5. Fietsknooppunt 26

 6. Fietsknooppunt 26

 7. Fietsknooppunt 29

 8. Fietsknooppunt 55

 9. Beerze

  Beerze

  Het esdorp Beerze is met zijn authentieke Saksische boerderijen een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de bebouwing niet ouder is dan 150 jaar, is het buurtschap waarschijn al in 900 ontstaan.

 10. Vistrap bij Junne

  Stuw Junne

  Toen de Vecht werd gekanaliseerd en van stuwen voorzien, was gelijk in vakken verdeeld en konden vissen geen kant op. Om de vissen de gelegenheid te bieden om weer verder de rivier op te zwemmen zijn zogenaamde vistrappen aangelegd.

 11. Fietsknooppunt 54

 12. Fietsknooppunt 52

 13. Fietsknooppunt 29

 14. Fietsknooppunt 20

 15. Fietsknooppunt 23

 16. Fietsknooppunt 60

 17. Zwanenmeer

  Zwanenmeer

  Het Zwanenmeer heet officieel De Haarplas. Het is een vijver in de boswachterij Hardenberg. De vijver is in de jaren 30 gegraven door werklozen in het kader van werkverschaffing. Bij de vijver staat een vogelkijkhut.

 18. De Oldemeijer

  Oldemeijer

  De speelvijvers van Staatsbosbeheer liggen verstopt in het groen, midden in de natuurgebieden. Sommige vijvers ontstonden op natuurlijke wijze, anderen door zandafgravingen..

 19. Fietsknooppunt 59

 20. Fietsknooppunt 58

 21. Rheezer-Marke

  Rheezer-Marke

  Houdt u ook zo van de natuur met alles wat erin leeft? Dan mag u Natuurmuseum:"Rheezer-marke" niet missen, en bent u van harte welkom. Dat geldt voor recreanten, maar ook voor scholen, groepen, verenigingen enz.

 22. Brinkdorp Rheeze

  Rheeze

  Het dorpje Rheeze is een esdorp, bestaat al sinds de vroege middeleeuwen en heeft een karakteristieke brink. In de jaren negentig is een deel van het brinkdorp aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

 23. Fietsknooppunt 64

 24. Fietsknooppunt 65

 25. Fietsknooppunt 66

 26. Distelbelt

  Distelbelt.

  De Distelbelt is ontstaan door zand wat is afgegraven en verwerkt is in een uitkijkheuvel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Vecht!

 27. Fietsknooppunt 67

 28. Fietsknooppunt 68

 29. Fietsknooppunt 27

 30. Fietsknooppunt 28

 31. Eindpunt