navigatie overslaan

Smaakfietsroute Noordoost Twente

Fiets door het prachtige glooiende landschap van Noordoost Twente en geniet onderweg van de vele streekproducenten die hier hun mooie eerlijke producten maken en verkopen. Van Kaas oet Twente tot de Buffalo Farm en van Fruitboerderij tot Bierbrouwerij.

 • type Fietsen
 • afstand 72,3 km
 • duur 4:49

Startpunt

Start op het Commanderieplein 6 in Ootmarsum, bij Gasterij Oatmössche en Othmar Brouwerij met de Bierspa en de herberg. De route is 72 km lang. Je kunt de route inkorten naar 46 km. Fiets dan van knooppunt 15 via knooppunt 14 naar knooppunt 10. Ga vanaf hier weer verder met de route.

 1. Startpunt Commanderieplein

 2. Othmar Bierbrouwerij, Bierspa

  Othmar Bierbrouwerij + Herberg

  Othmar Bierbrouwerij | Herberg | Bierspa. De ultieme bierbeleving. Alles bij Othmar ademt bier. Natuurlijk ons heerlijke assortiment bieren, onze smaakvolle brouwerijtour, een ontspannende bierspa-sessie of een overnachting in onze herberg. Maak kennis met onze natuurlijke bieren en beleef Othmar.

 3. Trekkerrit Twente

  Trekkerrit Twente

  Kom met je vrienden, familie of collega's trekker rijden in noordoost Twente. Beleef in dit prachtige coulisselandschap een authentieke boerenervaring, rustig rijdend op een oldtimer trekker over zandwegen en boerenlandweggetjes door het Twentse grensgebied. Beleef het landschap op een unieke manier

 4. Fietsknooppunt 35

 5. Fietsknooppunt 30

 6. Fietsknooppunt 34

 7. Springendal

  Springendal

  300 ha. groot natuurgebied dat zijn naam dankt aan de vele beken die er ontspringen. Met bijzondere flora, waterbronnen, beekdalen en stuwwallen.

 8. Fietsknooppunt 33

 9. Fietsknooppunt 33

 10. Fietsknooppunt 31

 11. Theehuis Dennenoord

  Theehuis Dennenoord

  Theehuis Dennenoord is een landelijk gelegen sfeervol houten pand in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum, ook wel bekend als één van de mooiste gebieden in Twente.

 12. Fietsknooppunt 36

 13. Fietsknooppunt 37

 14. Fietsknooppunt 37

 15. Erve Broam

  Erve Broam

  Overnachten op een bijzonder Twents erfgoed, (maximaal 14 personen & 4 kleine kinderen ) waarbij het u aan luxe niet ontbreekt. Op deze plek kunt u genieten van de vakantieboerderij, de landelijke omgeving en van uitstapjes in regio Twente.

 16. Fietsknooppunt 42

 17. Fietsknooppunt 41

 18. Fietsknooppunt 48

 19. route Wild Bijzonder vissen

  Voor een bezoek aan Wild Bijzonder vissen, bij knp 48 bij het kanaal even rechtsaf de Agelerweg op. Meteen linksaf de Hondenveldsweg in, naar huisnr. 2. Na het bezoek weer terugfietsen naar knp 48 en vervolgens de route vervolgen naar knp 46.

 20. Wild Bijzonder Vissen

  Wild Bijzonder Vissen

  Midden in de natuur, even buiten Reutum, ligt het prachtige viswater van WILD. Aan de voet van een stijlvol buitenhuis lonken vijf visvijvers uitdagend naar liefhebbers van vissen.

 21. Fietsknooppunt 46

 22. Fietsknooppunt 78

 23. Oold Bleank

  Fruitboerderij Oold Bleank

  In de boerderijwinkel is elke dag een uitgebreid vers assortiment met producten van onze eigen boerderij te vinden. Naast de eigen geteelde producten zijn ook meer vers fruit, verse groentes, diverse salades, mosterd, jam, brood en verse zuivel verkrijgbaar. Het adres voor lekkers van dichtbij.

 24. Fietsknooppunt 49

 25. Fietsknooppunt 49

 26. Fietsknooppunt 51

 27. Fietsknooppunt 51

 28. Fietsknooppunt 15

 29. Fietsknooppunt 17

 30. Fietsknooppunt 17

 31. Fietsknooppunt 12

 32. Fietsknooppunt 8

 33. Buffalo Farm Twente

  Buffalo Farm Twente

  Bekijk de imposante zwarte buffels en proef de beste buffelmozzarella, burrata, ricotta en andere streekproducten. In de boerderijwinkel vele streekproducten uit de regio. Tevens een klein speeltuintje met een rustpunt met zelfbediening voor een heerlijk kopje koffie/thee of een ijsje.

 34. route naar Mössems

  Voor een bezoek aan Mössems, na de Buffalo Farm einde weg linksaf, in plaats van rechtsaf naar knp 11. Na het bezoek aan Mössems terugfietsen en de route vervolgen naar knp. 11.

 35. Mössems

  Mössems

  Overnachten, lekker eten & zakelijk genieten. Geniet van een eerlijke lunch of een 2 of 3- gangen diner met onze streekeigen specialiteiten uit eigen keuken. Een high tea met vriendinnen? Gecombineerd met een workshop? We denken graag met u mee, wees welkom in ons theehuis.

 36. Fietsknooppunt 11

 37. Fietsknooppunt 81

 38. Natuurgebied De Bergvennen

  Natuurgebied De Bergvennen

  Ruimte en rust bij bijzondere vennen. Tegen de grens van Duitsland ligt het afwisselende landschap van de Bergvennen en Brecklenkampse Veld.

 39. Fietsknooppunt 7

 40. Fietsknooppunt 6

 41. Erfgoed Bossem

  Erfgoed Bossem

  Kom proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is, vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast de natuurinclusieve veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten. Doe voldoende ‘vertraging’ op om weer fris in je dagelijkse leven te stappen.

 42. Fietsknooppunt 5

 43. Fietsknooppunt 3

 44. Fietsknooppunt 10

 45. Kaas oet Twente

  Kaas oet Twente

  Kaas oet Twente, kaas vanuit ons mooie Twente. Van zes families met allen een eigen boerderij. Samen delen we de passie voor het vak en de trots voor onze unieke streek. Met de melk van onze koeien maken we de meest smaakvolle kazen. Of hoe wij ‘t liever zeggen: donders lekkere kees.

 46. Fietsknooppunt 16

 47. Fietsknooppunt 43

 48. Fietsknooppunt 69

 49. route naar Commanderieplein

  Volg de route richting knp 38 tot je weer bij het beginpunt, het Commanderieplein bent