navigatie overslaan

Wandelroute Delden

Het wandelrondje Delden is een afwisselende route door de stad én door de natuur. Je loopt langs meerdere bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils!

 • type Wandelen
 • afstand 10,7 km
 • duur 2:41

Startpunt

Start bij het station in Delden, Spoorstraat 1, bij keuzepunt P90. De route is vanaf hier beschreven. Maar desgewenst is het mogelijk om bij elk keuzepunt op de route te beginnen. Deze route volgt de blauwe pijlen van het wandelnetwerk.

 1. Startpunt TOP Delden

 2. Wandelknooppunt O97

 3. Tourist Info Delden

  Tourist Info Delden

  In The Readshop Delden wordt het gastheerschap van Delden en Hof van Twente ingevuld. Hier vind je allerlei informatie over Delden en Hof van Twente en er zijn ook verschillende routes, boeken en souvenirs te koop.

 4. Het Zoutmuseum

  Het Zoutmuseum

  Benieuwd naar het verhaal over zout? Stap binnen bij het Zoutmuseum in hartje Delden en je ontdekt alle facetten. Probeer ook de VR-Bril en daal af in een zoutcaverne. Voor jong én oud een beleving!

 5. Historisch centrum Delden

  Historisch centrum Delden

  Benieuwd naar het verhaal achter Delden? Waar de oude stadspoorten precies stonden? Of de reden achter het duivelsrooster die voor de pastorietuin ligt? Ontdek het hele verhaal met pikante details en ga op pad met een lokale gids. Zelf ontdekken kan ook, vraag de route bij de Tourist Info.

 6. Wandelknooppunt V30

 7. Wandelknooppunt V38

 8. Wandelknooppunt V35

 9. Wandelknooppunt V34

 10. Joodse begraafplaats

  Joodse Kerkhof

  In gebruik genomen rond 1879. Daarvoor werden de Joden begaven achter huize ’t Eysink aan de Hengelosestraat in Delden. In 1991 werd de huidige begraafplaats gerestaureerd op initiatief van de gebroeders Groenheim.

 11. Wandelknooppunt U96

 12. Twentekanaal

  Twentekanaal

  Het Twentekanaal is een waterweg in de Nederlandse provincies Gelderland en Overijssel die de drie grote steden van Twente, Almelo, Hengelo en Enschede aansluit op het landelijke netwerk van rivieren en kanalen. In het Twentekanaal liggen drie sluizen, waarvan één net voor Delden komende vanaf Goor.

 13. Wandelknooppunt V31

 14. Wandelknooppunt P91

 15. Wandelknooppunt O17

 16. Horeca Delden

  Horeca Delden

  Even op adem komen? Pak je rust en drink een kop koffie bij één van de vele horecagelegenheden in Delden. Ook gezellig om lekker te lunchen, uitgebreid te dineren of verblijven in een mooie hotelkamer met, wie weet, uitzicht op de stad en omliggende natuur.

 17. Wandelknooppunt P90