Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Smaak en Vermaak Hellendoorn

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  37,6 km
 • Duur

  2:30
 • Knooppunten

  3
 • Locaties

  8

Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham.

Startpunt

De route wordt beschreven vanaf het Pannenkoekenhuus in Marle, Hellendoornseweg 40, Hellendoorn. Maar natuurlijk kunt u op elke gewenste locatie op de route beginnen.

 1. Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Ons bedrijf bevindt zich in het buurtschap Marle, een omgeving waar het heerlijk vertoeven is. Vlakbij het nationaal park Sallands Heuvelrug en het mooie kronkelige riviertje de Regge.

 2. Pannenkoekenhuus Marle

  Pannenkoekenhuus Marle

  Pannenkoekenhuus Marle

  Pannenkoekenhuus Marle heeft een ruime keuze aan pannenkoeken en plate gerechten en een lunchkaart. Tevens is er het Nationaal Blikkenmuseum gevestigd met meer dan 11.000 oude blikken. De oudste dateert uit 1849.

  Nationaal Blikkenmuseum

  Een verzameling van meer dan 10.000 blikken. Vol met herkenning, verhalen en herinneringen. Tevens een oud-Hollandse snoepwinkel. Buiten kunnen de kinderen in de speeltuin spelen.

  Openingstijden

  Vanaf 20 april di t/m zo 10.30 - 20.00 uur

 3. Routebeschrijving naar knp 4

  Met de rug naar de ingang van het Pannenkoekenhuus, rechtsaf de Heuversteeg in fietsen, rechts aanhouden en Heuversteeg volgen. Daarna linksaf de Leemkampweg in. Hier de route volgen naar knooppunt 4.

 4. Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Pure verwennerij in het buitengebied van Hellendoorn. Bij restaurant De Hazelaer (gelegen op vakantiepark Hof van Salland) geniet u dagelijks van koffie, thee, andere drankjes en appeltaart. De keuken is van donderdag t/m maandag open voor lunch en diner, met volop streek- en seizoensgerechten.

  Openingstijden

  Openingstijden keuken: do t/m ma 12.00 uur - 21.00 uur (di en wo gesloten; tijdens (school)vakanties extra open)

 5. Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg is een heerlijke pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Strategisch gelegen op knooppunten van wandel- en fietsroutes. Met de fluisterbootjes in de haven, de boomgaard als picknickplek en de sfeervolle wagenschuur. Proef de sfeer van vroeger.

  Landgoed Schuilenburg vormde in een ver verleden het decor voor vele veldslagen.

  Openingstijden

  Vanaf de meivakantie t/m juni: wo t/m zo 11.00 - 17.30 uur. Juli en augustus: di t/m zo 10.30 - 17.30 uur. September do t/m zon 11.00 - 17.30 uur.

 6. Dorp Hellendoorn

  Dorp Hellendoorn

  Dorp Hellendoorn

  Gezellig dorp met o.a. diverse horeca en twee leuke musea. Het bakkerij- en ijsmuseum en museumboerderij Erve Hofman.

 7. Korenmolen de Hoop

  Korenmolen de Hoop

  Korenmolen de Hoop

  Korenmolen de Hoop stamt uit 1854, raakte in verval, werd in gerestaureerd en sinds 1985 maalt molenaar Jan van de Beld er het graan tot meel. Met de plaatsing van twee dynamo’s kreeg de molen er een nieuwe taak bij: het malen van stroom! Bezichtiging tijdens de openingsuren van de molenwinkel.

  Openingstijden

  Wo en do 13.00 - 17.30 uur. Vr 9.00 - 17.30 uur. Za 9.00 - 17.00 uur.

 8. Botenhuis Enterse Zomp

  Botenhuis Enterse Zomp

  Enterse Zomp

  In de zomermaanden, van 10 juli t/m 1 september 2018, zijn de zogenaamde "Vaste Vaarten". Dan kunt u van dinsdag t/m zaterdag elk uur varen van 11.00 t/m 16.00 uur zonder te reserveren.

 9. Terug naar het beginpunt

  Vanaf knooppunt 15, de route vervolgen naar knooppunt 38 tot u weer bij het beginpunt bent, het Pannenkoekenhuus Marle