Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Fietsroute Enter Rijssen

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  34,6 km
 • Duur

  2:18
 • Knooppunten

  25
 • Locaties

  6

De route gaat vanuit Enter noordelijk om de stad Rijssen heen en over het natuurgebied de Borkeld terug naar het dorp Enter Deze route wordt alom geprezen voor de verschillende type landschappen o.a. Platteland met weidegronden en houtwallen ,bos en zelfs een heide gebied.

Startpunt

Start punt van deze fietsroute is knooppunt 95. Dit is midden in het dorp Enter bij de Hervormde Kerk. Er is een mogelijkheid te parkeren bij het startpunt in het centrum van Enter. De drie Musea in Enter Klompen-Zompen museum en oudheidkamer Buisjan liggen op 50 meter van het start/Eind punt.

Colofon

De drie Musea in Enter Klompen-Zompen museum en oudheidkamer Buisjan liggen op 50 meter van het start/Eind punt.

 1. Klompenmuseum Sköpke

  Klompenmuseum Sköpke

  Klompenmuseum Sköpke

  Een van de weinig overgebleven ambachten in Nederland is het maken van klompen. In het Klompen museum kunt u zien hoe klompen met de hand en met oude machines gemaakt worden (in laag seizoen op video presentatie). Ook kunt u een rondleiding met gids en demonstratie krijgen (het gehele jaar op afs...

 2. Enterse Waarf

  Enterse Waarf

  Zompen bouwen

  Enter was vroeger een schippers en zompendorp. Aan de Lee in Enter ligt een prachtige werf, waarin zompen worden gebouwd. U kunt op afspraak een tochtje maken met de zomp. “De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor de Enterse zompen en een expositie over de Regge.

  Bij de Waarf is het mogelijk om de in aanbouw zijnde zomp te bekijken. Of om te genieten van een heerlijk kopje koffie, tijdens de openingstijden.

  Vaartijden

  Van 17 juli t/m 1 september 2018 van di t/m za elk uur een afvaart van 11-16 uur zonder te reserveren.

 3. Het Exoo

  Het Exoo

  Het Exoo

  Reggehooiberg op biologische boerderij. In de kromming van Regge tussen Enter en Wierden, op de plek waar nu Het Exoo staat, stond in 1475 al een boerderij.

 4. Havezate de Oosterhof

  Havezate de Oosterhof

  Rijssens museum

  Het Rijssens Museum is een stadsmuseum. Het toont de bijzondere en rijke geschiedenis van Rijssen, een kleine, eeuwenoude stad in Twente. Het museum is gevestigd in Havezate de Oosterhof. Het kasteel is op zich een bezichtiging waard. Op het kasteelterrein is ook het brandweermuseum gevestigd.

  Internationaal Brandweermuseum

  In het brandweermuseum vindt u artikelen die in de afgelopen jaren door Brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt. Van brandweerhelmen tot complete vooroorlogse brandweerwagens.

 5. De Pelmolen Ter Horst

  De Pelmolen Ter Horst

  Sinds 1752

  In Twente, net buiten Rijssen, aan de rivier de Regge staat een achtkantige stellingmolen op schuur De Pelmolen. Jan ter Horst heeft in 1752 de molen gebouwd. De Pelmolen werd een van de drie belangrijkste industriemolens van Twente.

  Bij gunstige wind kunt u de olieslagerij volop in werking zien. U ziet het productieproces, hoe de kracht van de wind de tandwielen laat draaien om olie met hoge druk uit het lijnzaad te slaan. De geur van warm lijnzaad komt u bij binnenkomst tegemoet.

  Varen met de Enterse Zomp

  Vanaf de haven bij de Pelmolen is het mogelijk om een tochtje met de Zomp te maken over de Regge. Op deze manier kunt u de meanderende Regge of een andere manier beleven.

 6. ZunaKaas

  ZunaKaas

  Kaasmakerij en boerderijwinkel

  Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge staat ons prachtige melkveebedrijf en kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van onze 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas. Naast Zunakaas vindt u in de boerderijwinkel diverse streekproducten uit de directe omgeving

  Openingstijden

  Openingstijden Winkel: do 14.30 - 17.30 uur, za. 10.00 – 16.00 uur. Openingstijden Zelfbediening: Alle dagen (m.u.v. zondag) 07.00-21.00 uur