Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Kokhuusies- en Hooibergenroute

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  41,4 km
 • Duur

  2:46
 • Knooppunten

  37
 • Locaties

  9

Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham. Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

Startpunt

Het startpunt is in het historische centrum van Den Ham, die wordt gekenmerkt door de eeuwenoude Brink. Aan de Brink zit ook een dorpskerk en een oude toren.

Colofon

Je fietst langs de voor deze streek zo karakteristieke kokhuusies en hooibergen. Verschillende kokhuusies worden nu bijvoorbeeld gebruikt als B&B.

 1. Bierbrouwerij "De Pauw"

  Bierbrouwerij "De Pauw"

  Bierbrouwerij "De Pauw"

  Gevestigd op het erf van Boerderij De Meulenhorst. Specialiteit:het ambachtelijk brouwen van speciaal bieren, voornamelijk gebaseerd op Belgische receptuur.

 2. IVN Kruidentuin

  IVN Kruidentuin

  IVN Kruidentuin

  Educatieve kruidentuin met een kleine bijbeltuin. Het hele jaar door vrij toegankelijk. Op verzoek worden er rondleidingen voor groepen gegeven.

 3. Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  U bent van harte welkom op het Rustpunt. Het zelfbedieningsterras is open als het bord aan de weg staat. Koffie, thee, limonade met een heerlijke plak huisgemaakte cake staan voor u klaar. Naar wat het seizoen te bieden heeft worden produkten van eigen erf verkocht.

 4. Vistrap bij Hancate

  Vistrap bij Hancate

  Vistrap

  De brede waterval in de Regge is een stuw. Vissen kunnen hier echter niet tegenop zwemmen. Wel kunnen ze kleine sprongen maken van zo’n 15 centimeter. Die gelegenheid krijgen ze met de vistrap, die het waterschap aanlegde naast de stuw. Zo kunnen vissen paaigebieden stroomopwaarts bereiken.

 5. Archem

  Archem

  Archem

  Aan de voet van de Lemelerberg een prachtig natuurgebied nabij de Regge, met een vistrap, uitkijkpunt en bosgebied.

 6. Eerder Achterbroek

  Eerder Achterbroek

  Eerder Achterbroek

  Het Eerder Achterbroek (300 ha) is onderdeel van landgoed Eerde en was vroeger eigendom van de kasteelbewoner, baron van Pallandt.

 7. Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst

  Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst

  Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst

  Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst is gelegen in het prachtige natuurgebied ‘Het Eerder Achterbroek’, behorend bij het landgoed Eerde, ten zuiden van Ommen.

 8. Steile oever

  Steile oever

  Steile oever

  De naam Steile Oever kun je letterlijk nemen. Dit is namelijk een stuwwal uit de laatste ijstijd met een steile oever die is uitgesleten door de Regge. Tegenwoordig is de Steile Oever een oude afgesneden meander van de Regge.