Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Stift fietsroute

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  58,4 km
 • Duur

  3:54
 • Knooppunten

  36
 • Locaties

  5

We willen u middels deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Weerselo en Tubbergen, schilderachtige watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum. Klik op de knop route downloaden voor de pdf van de route.

Startpunt

U kunt deze route starten bij de VVV Ootmarsum. Uw route start bij knooppunt 69.

 1. St. Pancratiusbasiliek

  St. Pancratiusbasiliek

  St. Pancratiusbasiliek

  Neogotische basiliek uit 1897 met een toren uit Bentheimer zandsteen uit 1502. De prachtige gebrandschilderde kerkramen zijn vervaardigd door vijf generaties Nicolas. De kerk is dagelijks geopend via de zijingang.

 2. Watermolen Bels

  Watermolen Bels

  Watermolen Bels

  De molen van Bels is een bovenslagmolen uit 1725. Thans is er een restaurantin de molen gevestigd. In de 18e en 19e eeuw was de molen, zoalsbijna alle watermolens in dit gebied in gebruik als papiermolen. In 1845werd op de noordelijke beekoever een cichoreimolen gebouwd.

 3. Watermolen Frans

  Watermolen Frans

  Watermolen Frans

  Net als Bels een bovenslagmolen uit 1725, gebouwd als papiermolen. In 1870 werd de stuwvijver aangelegd en werd de molen ingericht als korenmolen. Na een jarenlang verval werd de molen in 1969 gerestaureerd. In de molen is een expositie te zien over het Dal van de Mosbeek.

 4. Het Stift

  Het Stift

  Het Stift

  Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

 5. Kroezeboom

  Kroezeboom

  Kroezeboom

  Dit is een meer dan 500 jaar oude eik. Tijdens de Reformatie werden onder deze boom in het geheim erediensten gehouden. Ter herinnering hieraan is in 1910 een kapel bij de Kroezeboom gebouwd. De huidige kapel dateert uit 1944. Stet Stift is een oud beschermd dorpsgezicht, ontstaan in de 12e eeuw.