Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Rondje Sallandse Heuvelrug

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  50,7 km
 • Duur

  3:23
 • Knooppunten

  3
 • Locaties

  1

Ruim, open een heel stil. Dat is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vindt u één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie het Rondje Sallandse Heuvelrug fietst, krijgt te maken met steile hellingen maar ook met schitterende vergezichten.

Startpunt

De parkeerplaats bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelug is een ideaal vertrekpunt voor deze route. Voordat u de route gaat fietsen kunt u in het Buitencentrum veel informatie vinden over de Sallandse Heuvelrug. De route begint bij knooppunt 53. Vanaf het Buitencentrum vindt u dit knooppunt door de Grotestraat naar beneden te fietsen richting Nijverdal. Adres: Grotestraat 351 te Nijverdal

 1. Buitencentrum Sallandse Heuvel

  Buitencentrum Sallandse Heuvel

  Sallandse Heuvelrug

  De Sallandse Heuvelrug is een stuwwal, die zo'n 150.000 jaar geleden is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, het Saalien. Voorafgaand aan de ijsbedekking hadden grote rivieren daar dikke lagen zand en grind met dunnere lagen klei afgezet.