Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Fietsroute Haarmühle

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  43,4 km
 • Duur

  2:54
 • Knooppunten

  19
 • Locaties

  5

Verken de mooiste plekken In Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo komt u o.a. door de natuurgebieden het Buurserzand en het Witte Veen.

Startpunt

Start bij Landgasthof Haarmühle. Verken de mooiste plekken in Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo komt u o.a. door het Buurserzand waar jeneverbessenstruiken van 150 jaar oud te vinden zijn. Schotse Hooglanders struinen over de heide en het hoogveen in het Witte Veen op zoek naar grassen en blaadjes aan jonge bomen.

 1. Landgasthof Haarmühle

  Landgasthof Haarmühle

  Landgasthof Haarmühle

  De "Haarmühle", is een tot ver over de grens bekende en geliefde uitspanning. Naast de 350 jaar oude watermolen en aan de oever van de kleine rivier de Aa is het er goed vertoeven. Zeker met mooi weer op het lommerrijke terras. Direct gelegen aan het veengebied met zijn wandelroutes.

 2. Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Huis Zonnebeek is het voormalige woonhuis van de textielfabrikant J.B. van Heek en zijn Amerikaanse vrouw. Het huis werd gebouwd in 1906 en is een rijksmonument. Sinds 1946 zijn het huis, koetshuis en andere opstallen, omliggend park en natuurgebied in eigendom van de Stichting Edwina van Heek.

 3. De Bommelas

  De Bommelas

  Twents 'Los Hoes'

  Dit originele, Twents 'Los hoes' is omstreeks 1850 gebouwd. Dieren en mensen leefden in één ruimte. De laatste bewoner ging graag aan de boemel (feesten) en stond bekend als schelm (dondersteen), 'oas' in het Twents. Dat leverde hem de bijnaam 'bommel-oas' op.

 4. Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Ideaal voor een overnachting als u van de Haarmühle komt. U kunt hier heerlijk genieten van een weids uitzicht op het terras onder het genot van een kopje koffie met appelgebak of Twentse krentenwegge. Of een heerlijk Twents biertje met een bittergarnituur.

 5. Natuurlogies Buurse Buiten

  Natuurlogies Buurse Buiten

  Natuurlogies Buurse Buiten

  Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft. Om je heen natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns en reeën. Wandel- en fietspaden vanaf je eigen erf. Een kwartiertje lopen naar Kaffee und Kuchen net over de grens. Wat ga je doen vandaag? De omgeving ontdekken of lekker niets?