Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Fietsroute Haarmühle

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  46,1 km
 • Duur

  3:04
 • Knooppunten

  14
 • Locaties

  2

Verken de mooiste plekken In Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo komt u o.a. door de natuurgebieden het Buurserzand en het Witte Veen.

Startpunt

Start bij Landgasthof de Haarmühle. Verken de mooiste plekken in Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo komt u o.a. door het Buurserzand waar jeneverbessenstruiken van 150 jaar oud te vinden zijn. Schotse Hooglanders struinen over de heide en het hoogveen In het Witte Veen op zoek naar grassen en blaadjes aan jonge bomen.

 1. Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Huis Zonnebeek is het voormalige woonhuis van de textielfabrikant J.B. van Heek en zijn Amerikaanse vrouw. Het huis werd gebouwd in 1906 en is een rijksmonument. Sinds 1946 zijn het huis, koetshuis en andere opstallen, omliggend park en natuurgebied in eigendom van de Stichting Edwina van Heek.

 2. Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Ideaal voor een overnachting als u van de Haarmühle komt. U kunt hier heerlijk genieten van een weids uitzicht op het terras onder het genot van een kopje koffie met appelgebak of Twentse krentenwegge. Of een heerlijk Twents biertje met een bittergarnituur.