Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Rondje Enschede

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  53,4 km
 • Duur

  3:34
 • Knooppunten

  10
 • Locaties

  3

Ga op avontuur en ontdek de mooiste natuur, cultuur en speel- en pleisterplekken aan Rondje Enschede. Een ware belevenis!

Startpunt

Op de grens van bebouwing en buitengebied vind je het Rondje Enschede, een fietsroute van in totaal 52 kilometer. Je slingert door een gevarieerd landschap en komt langs attractieve en verrassende pleisterplaatsen. Van theetuin tot kunstatelier en van speelbos tot bosbessenkwekerij. Rondje Enschede voert over nieuw aangelegde en bestaande paden, langs de prachtige groene randen van de stad, maar gaat ook dwars door het stadscentrum.

 1. Koetshuis Hof Espelo

  Koetshuis Hof Espelo

  Koetshuis Hof Espelo

  Het bezoekerscentrum is gevestigd in het voormalige koetshuis op landgoed Hof Espelo. Bij Koetshuis Hof Espelo kun je terecht voor informatie over het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie. Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud. www.hofespelo.nl

 2. Het Rutbeek

  Het Rutbeek

  Het Rutbeek

  Het Rutbeek, een prachtig recreatiegebied net buiten Enschede. Heerlijk zwemmen in de recreatieplas of zonnebaden op de ligweides. Lekker ravotten in de speeltuin. Of heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, surfen, kanoën, vissen, duiken, kabelwaterskiën, vliegeren, en barbecueën. hetrutbeek.nl

 3. Station Boekelo, stoomtrein

  Station Boekelo, stoomtrein

  Station Boekelo, stoomtrein

  Tussen Boekelo en Haaksbergen rijden een aantal dagen per jaar de treinen van de Museum Buurt Spoorweg. Op deze verbinding kunt u genieten van een tocht met een trein getrokken door een oude stoomlocomotief in de sfeer van de jaren ‘30. Zie www.museumbuurtspoorweg.nl voor de actuele dienstregeling.