Rondje Hengelo - fietsen

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  46,4 km
 • Duur

  3:06
 • Knooppunten

  22
 • Locaties

  7

Startpunt

Startpunt: TIP Weusthag, Houtmaatweg 9, Hengelo.Volg de fietsbordjes met Wij Zijn Hengelo.

 1. Houtmaatvijver

  Houtmaatvijver

  Houtmaatvijver

  Rond 1950 was landgoed de Houtmaat nog een woest gebied met een gedeelte moeras. Vanaf 1950 werd dit gebied verder ontwikkelt tot een recreatiegebied.

 2. Uitkijktoren Hengelo

  Uitkijktoren Hengelo

  Uitkijktoren Hengelo

  De vormgeving van de toren verwijst naar het water als bron van al het leven en levendigheid in het Weusthagpark. Beklim deze 22,5 meter hoge toren voor een prachtig uitzicht over het Weusthag en Hengelo. En tijdens de grote klim naar boven kun je door de kijkgaten de omgeving al goed zien.

 3. Waterpark 't Genseler

  Waterpark 't Genseler

  Waterpark 't Genseler

  Aan de rand van de Hengelose wijk ’t Genseler vind je het waterpark. Deze vijvers zijn aangelegd om overtollig regenwater snel uit Hengelo te kunnen afvoeren. Vroeger werd het water afgevoerd door beekjes en vijvers en stroomde het weg in de grond.

  Maar door de hevige regenbuien van de laatste jaren was een andere aanpak nodig.

 4. Watermolen Oldemeule

  Watermolen Oldemeule

  Watermolen Oldemeule

  De Oldemeule is een door water aangedreven molen gebouwd in 1690 en bestond oorspronkelijk uit een koren- en oliemolen. De oliemolen is in 1900 afgebroken en de korenmolen is blijven staan. In 2000 en 2001 is de molen volledig gerestaureerd en in de originele staat en maalwaardig gemaakt.

  Daarnaast is er een molensverblijf bij gebouwd.

 5. Kristalbad

  Kristalbad

  Kristalbad

  Het Kristalbad is een uniek gebied tussen Enschede en Hengelo. Het Kristalbad heeft drie verschillende functies: het is een waterbergings-, waterzuiverings- en recreatiegebied.

 6. Lonnekermeer

  Lonnekermeer

  Lonnekermeer

  Het Lonnekermeer is ontstaan door opgravingen van zand voor een talud voor het spoor wat hier langs kwam te liggen. De zandwinning leverde twee meren op. En zo ontstond landgoed het Lonnekermeer.

 7. Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps

  De boerderij bestaat al generaties lang, maar was van oorsprong een gemengd bedrijf met koeien, varkens en kippen. In 1985 werd de melkveehouderij uitgebreid met de kaasmakerij en werd ook landgoed Kaamps opgericht.

Tip je vrienden

facebook twitter