Retourtje Vroomshoop

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  58,0 km
 • Duur

  3:52
 • Knooppunten

  21
 • Locaties

  8

Startpunt

Startpunt: TIP Vroomshoop, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop

 1. Het Zandstuvebos

  Het Zandstuvebos

  Het Zandstuvebos

  140 hectare bos, aanvankelijk spontaan gegroeid op een zandverstuiving. Vroeger hoofdzakelijk naaldbomen, de laatste 20 jaar is het Ov. Landschap bezig de Zandstuve natuurlijker te maken. Door de verscheidenheid in houtsoorten en het aangrenzende landbouw gebied ideaal voor roofvogels.

 2. Beerze

  Beerze

  Beerze

  Het esdorp Beerze is met zijn authentieke Saksische boerderijen een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de bebouwing niet ouder is dan 150 jaar, is het buurtschap waarschijn al in 900 ontstaan.

 3. Vistrap bij Junne

  Vistrap bij Junne

  Stuw Junne

  Toen de Vecht werd gekanaliseerd en van stuwen voorzien, was gelijk in vakken verdeeld en konden vissen geen kant op. Om de vissen de gelegenheid te bieden om weer verder de rivier op te zwemmen zijn zogenaamde vistrappen aangelegd.

 4. Zwanenmeer

  Zwanenmeer

  Zwanenmeer

  Het Zwanenmeer heet officieel De Haarplas. Het is een vijver in de boswachterij Hardenberg. De vijver is in de jaren 30 gegraven door werklozen in het kader van werkverschaffing. Bij de vijver staat een vogelkijkhut.

 5. De Oldemeijer

  De Oldemeijer

  Oldemeijer

  De speelvijvers van Staatsbosbeheer liggen verstopt in het groen, midden in de natuurgebieden. Sommige vijvers ontstonden op natuurlijke wijze, anderen door zandafgravingen..

 6. Rheezer-Marke

  Rheezer-Marke

  Rheezer-Marke

  Houdt u ook zo van de natuur met alles wat erin leeft? Dan mag u Natuurmuseum:"Rheezer-marke" niet missen, en bent u van harte welkom. Dat geldt voor recreanten, maar ook voor scholen, groepen, verenigingen enz.

 7. Brinkdorp Rheeze

  Brinkdorp Rheeze

  Rheeze

  Het dorpje Rheeze is een esdorp, bestaat al sinds de vroege middeleeuwen en heeft een karakteristieke brink. In de jaren negentig is een deel van het brinkdorp aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

 8. Distelbelt

  Distelbelt

  Distelbelt.

  De Distelbelt is ontstaan door zand wat is afgegraven en verwerkt is in een uitkijkheuvel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Vecht!

Tip je vrienden

facebook twitter