Oranjefietsroute Diepenheim - Markelo
Deze etappe gaat over het Twentekanaal naar Markelo. Naast Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor en Hengevelde, maakt Markelo deel uit van Hof van Twente: het is een van de oudste dorpen van Twente. Markelo en de Oranjes hebben al jaren innige banden met elkaar.
Startpunt
Startpunt: TOP Diepenheim, Raadhuisstraat 22, Diepenheim
Toegankelijkheid
De route maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, en kan in twee richtingen worden afgelegd.
-
De Heerlijckheid Diepenheim
De Heerlijckheid Diepenheim
Diepenheim is een culturele thuishaven, broedplaats en attractie. In Diepenheim komen traditie en experiment samen en het vormt zo een Stedeke voor Kunst, Cultuur en Natuur met (inter)nationale faam.
-
Fietsknooppunt 38
-
Fietsknooppunt 38
-
Kasteel Diepenheim
Kasteel Huis te Diepenheim
Kasteel Huis te Diepenheim is het oudste Kasteel van Diepenheim. Het huis werd in 1648 gebouwd door Berent Bentinck. Sinds 1925 is het huis eigendom van Baron de Vos van Steenwijk en zijn familie. De tuinen van het landgoed hebben een oppervlakte van 180 ha en zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.
-
Landgoed Warmelo
Kasteel Warmelo
Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.
-
Fietsknooppunt 70
-
Fietsknooppunt 41
-
Huis Westerflier
Huis Westerflier
Huis Westerflier maakt deel uit van het Landgoed Nijenhuis en ligt ten westen van Diepenheim. Het is ca. 300 hectare. De buitenplaats Westerflier is een rechthoekig landhuis uit 1729 zonder torens, slechts één bouwhuis en een simpel landschapspark. Het is particulier bezit en niet te bezichtigen.
-
Fietsknooppunt 36
-
Fietsknooppunt 7
-
Fietsknooppunt 47
-
Fietsknooppunt 31
-
Molen van Buursink
Molen van Buursink
Uit 1836 stammende achtkantige stellingmolen Molen de Hoop of de Mölle van Buursink. Een rijksmonument die in 1991 volledig is gerestaureerd. De rieten kap is geheel vernieuwd en de molen kreeg weer wieken.
-
Fietsknooppunt TIP