navigatie overslaan

Over ons: Routenetwerken Twente

Beleef de buitengewone routenetwerken van Twente

Het zit in de Twentse natuur om gastvrij te zijn en anderen mee te laten genieten van al het moois dat onze omgeving te bieden heeft. Sterker nog: we zijn bereid keihard te werken om anderen lekker te laten niksen (snap je 'm?).

We creëren de meest uitdagende routes in Twente voor fietsers, wandelaars, mountainbikers, menners én auto-bestuurders. Of je nou op zoek bent naar rust, natuur, een bruisende stad, unieke Twentse plekken of wel houdt van een stevige route: Twente biedt voor ieder wat moois. Voor mannen, vrouwen en alles wat er tussenin zit.

Han van den Heuvel: "De beleving van het Twentse landschap staat in onze routes altijd centraal"

Een bijzonder team

Team Routenetwerken Twente bestaat uit meer dan 300 fanatiekelingen, met +40 jaar aan kennis en ervaring in het verzinnen, adviseren, bouwen en onderhouden van routes in Twente. De hoofddoelen van Routenetwerken Twente zijn:

  • Een beleving creëren voor toeristen en recreanten.
  • Het stimuleren van de (vrijetijds)economie in Twente.
  • Motivatie in beweging voor eigen inwoners.

Met een klein en gepassioneerd team bedenken we de routes en tekenen we ze uit. Maar het echte werk wordt gedaan door 300(!) vrijwilligers. Samen steken ze veel vrije tijd en energie in het aanleggen, controleren en onderhouden van de ruim 10.000 kilometer aan routes waar mensen uit Nederland, België en Duitsland elke dag weer van genieten. En daar kunnen wij ze niet vaak genoeg voor bedanken!

"Routes volgen in Twente is niet zomaar iets. Het is een buitengewone belevenis, waarbij je je elke keer verwondert over al het moois dat Twente je laat zien, voelen en ruiken."

Wij bouwen voor jou!

De routenetwerken van Twente zijn constant in beweging. Niet alleen op de routes zelf, maar ook online werken wij constant aan de doorontwikkeling van de routes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe routes, uitbreiding van het knooppuntennetwerk, de routeportal en de routeplanner.

Dynamische routenetwerken

Indien wij een nieuwe route uittekenen, wordt deze ingetekend in onze op maat gemaakte database. Deze database is ontwikkeld door een softwarebedrijf in samenwerking met Routenetwerken Twente. Er komt routedata van alle regio's in Overijssel binnen in dezelfde database en deze wordt dagelijks geüpdate en automatisch verwerkt in onze routeplanners en portals. Zo weten wij dus altijd zeker dat we jullie kunnen voorzien van de meest recente routes en jullie nooit verdwaald raken.
(Alhoewel je in Twente niet kunt verdwalen, alleen omlopen :) )

Foto's

Om je het Twentse landschap via de panelen en andere uitingen van Routenetwerken Twente optimaal te laten beleven & om je alvast een idee te geven van het gebied waarin je je begeeft, hebben we prachtige fotografie mogen gebruiken van verschillende fotografen. Bekijk hier welke fotografen Twente zo mooi op de kaart kunnen zetten en waar je deze kiekjes kunt bekijken.