navigatie overslaan

Tourist Info Markelo

Welkom in Markelo! Tourist Info Markelo (tot eind 2023 VVV Informatiepunt Markelo) informeert je graag over o.a. evenementen, attracties, eten en drinken en de overnachtingsmogelijkheden in Markelo.

Je kunt bij Tourist Info Markelo terecht voor o.a. wandel- en fietsroutes, souvenirs, wimpels, geveltekens, Twentse vlaggen, kookboeken, streekboeken, plattegronden, informatiefolders bezienswaardigheden, gidsen. Ook adviseren de gastheren en -vrouwen je graag over de overnachtingsmogelijkheden en horeca in Markelo. Tourist Info Markelo is gevestigd als shop-in-shop in het Infocentrum Markelo.

Over Markelo
Een van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf heuvels. Markelo heeft veel agrarische buurtschappen, waar moderne bedrijfsvoering gekoppeld is aan tradities.

Bezienswaardigheden zijn de Martinuskerk, de Molen van Buursink De Hoop (een wind-, koren- en pelmolen) en museum Eungs Schöppe. Er zijn veel jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het Dorpsfeest Markelo en de openluchtvoorstellingen in de Kösterskoele.

Wegwijs in Markelo 2024
Download hier Wegwijs in Markelo 2024. Een boekje vol met toeristische informatie over Markelo. De uitgave is tevens gratis te verkrijgen bij Tourist Info Markelo en ondernemers in Markelo.