navigatie overslaan

Autorijden

Wandelaars, mountainbikers, hardlopers, ruiters… maar als je nu graag een beetje meer PK onder je kont hebt? Daar doen we in Twente niet moeilijk over.

Toeristische autoroutes van de ANWB

Het Autonetwerk Twente bestaat vanaf 2015. In dat jaar hebben wij drie autoroutes van de ANWB en ADAC overgenomen: de Hamalandroute in Zuid-Twente en Münsterland (260 km) of rij deze route alleen in Nederland met een afkorting van Haaksbergen-Vreden-Winterswijk (158 km), de Sagenlandroute in Noordoost-Twente (120 km) en de Sallandroute in Twente en Salland (125 km).

Happen en Tuffen

De streekproducten liever direct op je bord ervaren? Pak dan deze autoroute van 80 kilometer. Rijd door de mooiste plekken in het glooiende essenlandschap en schuif tussendoor aan bij Twentse restaurants die je het échte landleven laten proeven. Rijd door bossen, weiden en akkers, langs riviertjes en beken. Je komt langs oude statige boerderijen en eeuwenoude water- en windmolens. De route start in De Lutte en gaat onder andere langs Borne, Ootmarsum, Lonneker en Denekamp. Onderweg stop je bij verschillende horecagelegenheden om de pure smaak van Twente te proeven. Prijs: € 38,50 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar kunnen naar wens bestellen bij de diverse locaties en dit apart afrekenen. Meer info en reserveren

Dus… haal je oldtimer uit de schuur – of je Ferrari, kruip achter het stuur en doorkruis het landschap. Kom op plekken die je anders nooit had kunnen vinden, of simpelweg voorbij was gereden. Start bij station Oldenzaal en stap over waar je wilt. Bijvoorbeeld voor een wandeling.

GOOD GOAN!

Nieuwste ontwikkelingen

De aankomende tijd zullen we de routes op verschillende punten ombouwen, meer beleving in routes brengen en routes koppelen zodat meer mooiere ‘achteraf wegen’ in de routes komen.