Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Hereford Rund en Schotse Hooglander

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  48,4 km
 • Duur

  3:14
 • Knooppunten

  21
 • Locaties

  4

Bij deze fietstocht ontdek je de prachtige natuurgebieden rondom Haaksbergen. De route gaat langs het ecologische waterpark Het Lankheet, door het hoogveennatuur van het Haaksbergerveen, het grensoverschijdende Witte Veen en langs de dopheide en eeuwenoude jeneverbes in het Buurserzand

Toegankelijkheid

De route start vanaf het Touristische Overstap Punt bij Hotel/B&B Erve Bruggert. Hier is een parkeergelegendheid bij en gelegenheid iets te drinken.

Startpunt

De start is bij Hotel/B&B Erve Bruggert daar is ook mogelijkheid voor het parkeren va de auto.

 1. Waterpark Het Lankheet

  Waterpark Het Lankheet

  Waterpark Het Lankheet

  Het Waterpark Het Lankheet is een uniek project op de grens van Overijssel en Gelderland waar nieuwe vormen van landgebruik worden gerealiseerd.

 2. Restaurant Hotel Bij De Watermölle

  Restaurant Hotel Bij De Watermölle

  Restaurant Hotel Bij De Watermölle

  Op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Haaksbergen, in een prachtig buitengebied, ligt Restaurant hotel Bi'j de Watermölle. Al meer dan 25 jaar een begrip in Haaksbergen en in 2015 bekroond door Michelin met een Bib Gourmand.

 3. De Bommelas

  De Bommelas

  Twents 'Los Hoes'

  Dit originele, Twents 'Los hoes' is omstreeks 1850 gebouwd. Dieren en mensen leefden in één ruimte. De laatste bewoner ging graag aan de boemel (feesten) en stond bekend als schelm (dondersteen), 'oas' in het Twents. Dat leverde hem de bijnaam 'bommel-oas' op.

 4. schaapskooi Horstervennehoes

  schaapskooi Horstervennehoes

  Schaapskudde Haaksbergerveen

  De grote schaapskudde in het Haaksbergerveen houdt het veen vitaal. Vanaf 2017 overwinteren de schapen in de nieuwe schaapskooi (schaapschot) aan de Schapendrift. de schaapskooi is op afspraak te bezichtigen. Een dagje op pad met de herder kan ook.