navigatie overslaan

Smaak en Vermaak Notter - Zuna

Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

 • type Fietsen
 • afstand 34,6 km
 • duur 2:18

Startpunt

De route wordt beschreven vanaf Recreatieboerderij de Grimberghoeve, Klokkendijk 14 in Notter. Maar natuurlijk kunt u op elke gewenste locatie op de route beginnen. De route is in het veld bewegwijzerd. U volgt de routebordjes 'Ontdek de Reggestreek'.

Colofon

.

 1. De Grimberghoeve

  De Grimberghoeve

  Geniet van moeders befaamde appeltaart, zomertaart of één van de vele alle andere lekkernijen op onze kaart. Neem een kijkje op de landschapscamping of bij onze Hereford natuurkoeien. Tevens een heerlijk stukje natuurvlees bij ons te koop.

 2. Rijssen Zuna - Wierden Notter

  Rijssen Zuna - Wierden Notter

  Rijssen Zuna - Wierden Notter Zelfbedienings kettingveerpont Fiets, Wandelen

  Vaarschema van 01/01 tot 31/12

  maandag: - ; dinsdag: - ; woensdag: - ; donderdag: - ; vrijdag: - ; zaterdag: - ; zondag: - ;

 3. Fietsknooppunt 75

 4. Boerderijwinkel ZunaKaas

  Boerderijwinkel Zunakaas

  Gezellige boerderijwinkel met een breed assortiment Twentse streekproducten: vruchtensap, jam, vlierbesproducten, RauwPower, Pasta’s en nog veel meer. Naast de Boerderijwinkel is de kaasmakerij waar de melk, afkomstig van eigen koeien wordt verwerkt tot (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas.

  Benieuwd wat Twente te bieden heeft? Kom gezellig winkelen! Openingstijden zijn: Woensdag 13.30 - 17.00 uur Donderdag 13.30 - 17.00 uur Vrijdag 13.30 - 17.00 uur Zaterdag 09.30 - 15.30 uur

 5. Fietsknooppunt 60

 6. Fietsknooppunt 63

 7. Fietsknooppunt 79

 8. Naar Reggezuivel

  Na het fietstunneltje gaat de route linksaf naar de Blokdijk richting knp 80. Maar hier rechtdoor de Klokkendijk volgen en dan 1e weg rechtsaf de Eusinkweg in naar Reggezuivel. Na uw bezoek terug fietsen en de Blokdijk in richting knp 80,

 9. Reggezuivel

  Welkom bij Reggezuivel

  Op ons melkveebedrijf in Notter, verwerken we, op ambachtelijke wijze, een deel van onze melk tot heerlijke boerenzuivel. Lekkere en eerlijke producten, o.a. boerenkarnemelk, volle yoghurt, verschillende soorten vruchtenyoghurt, hangop, roomboter en vla.

  In onze pipowagen op het erf zijn deze producten te koop, ook in handige kleine flesjes voor onderweg. Tijdens openingstijden bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in de stal.

 10. Fietsknooppunt 80

 11. IJsboerderij 'n Mors

  Ambachtelijke ijsboerderij

  In de prachtige Reggevallei in Wierden vindt u IJsboerderij ’n Mors, prachtig gelegen in het boerenlandschap. Toe aan een tussenstop? Geniet op het terras van ons Rustpunt van heerlijk boerderij-ijs, een kop koffie of thee of een verkoelend glas fris.

  Openingstijden

  Ons Rustpunt is dagelijks open.

 12. Fietsknooppunt 77

 13. Fietsknooppunt 93

 14. Fietsknooppunt 85

 15. Fietsknooppunt 91

 16. Naar Rustpunt Camperplek Baan

  Vanaf knp 91 richting knp 81 tot u rechtsaf naar Rustpunt Camperplaats Baan kunt fietsen. Na uw bezoek aan Camperplaats Baan weer terugfietsen naar knp 91.

 17. Rustpunt Camperplaats Baan

  Rustpunt camperplaats Baan

  Het Rustpunt is gelegen op een rustige plek aan de Regge, tussen Wierden, Enter en Rijssen. U kunt op ons terras genieten van een heerlijk glaasje eigen wijn, met uitzicht over de wijngaard. Verder kunt u ook genieten van koffie/thee met overheerlijke appeltaart, en diverse andere gerechten.

  Openingstijden

  Vanaf 1 april dagelijks open vanaf 11.00 uur Vanaf 1 oktober donderdag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur

 18. Fietsknooppunt 96

 19. Enterse Waarf

  Zompen bouwen

  Enter was vroeger een schippers en zompendorp. Aan de Lee in Enter ligt een prachtige werf, waarin zompen worden gebouwd. U kunt op afspraak een tochtje maken met de zomp. “De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor de Enterse zompen en een expositie over de Regge.

  Bij de Waarf is het mogelijk om de in aanbouw zijnde zomp te bekijken. Of om te genieten van een heerlijk kopje koffie, tijdens de openingstijden.

  Het Ontdek & Doe-centrum

  Het Ontdek & Doe-centrum is een nieuwe plek om de geschiedenis van de streek te beleven. Het verhaal van de zomp wordt op een leuke interactieve manier verteld. De bouw en de geschiedenis van de zomp zijn geplaatst tegen de achtergrond van haar natuurlijke omgeving, het Reggedal.

 20. Fietsknooppunt 95

 21. Fietsknooppunt 90

 22. Naar Landal de Elsgraven

  Vanaf knp 90 naar knp 91 tot u bij Landal de Elsgraven bent. Na uw bezoek aan de Elsgraven weer terug naar knp 90 en de route vervolgen.

 23. Landal landgoed de Elsgraven

  Bungalowpark en horeca

  Bungalowpark met café, restaurant, midgetgolfbaan, zwembad, speelgelegenheid binnen en buiten, kinderboerderij en squashbanen. Van harte welkom in het café of restaurant voor een kop koffie, lunch of diner.

  Openingstijden

  Dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur

 24. Fietsknooppunt 89

 25. Havezate de Oosterhof

  Rijssens museum

  Het Rijssens Museum is een stadsmuseum. Het toont de bijzondere en rijke geschiedenis van Rijssen, een kleine, eeuwenoude stad in Twente. Het museum is gevestigd in Havezate de Oosterhof. Het kasteel is op zich een bezichtiging waard. Op het kasteelterrein is ook het brandweermuseum gevestigd.

  Internationaal Brandweermuseum

  In het brandweermuseum vindt u artikelen die in de afgelopen jaren door Brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt. Van brandweerhelmen tot complete vooroorlogse brandweerwagens.

 26. De Pelmolen

  Sinds 1752

  In Twente, net buiten Rijssen, aan de rivier de Regge staat een achtkantige stellingmolen op schuur De Pelmolen. Jan ter Horst heeft in 1752 de molen gebouwd. De Pelmolen werd een van de drie belangrijkste industriemolens van Twente.

  Bij gunstige wind kunt u de olieslagerij volop in werking zien. U ziet het productieproces, hoe de kracht van de wind de tandwielen laat draaien om olie met hoge druk uit het lijnzaad te slaan. De geur van warm lijnzaad komt u bij binnenkomst tegemoet.

  Varen met de Enterse Zomp

  Vanaf de haven bij de Pelmolen is het mogelijk om een tochtje met de Zomp te maken over de Regge. Op deze manier kunt u de meanderende Regge of een andere manier beleven.

 27. Botenhuis Enterse Zomp

  Vaartocht met de Enterse Zomp

  In de zomermaanden kunt u een vaartochtje maken met de Enterse Zomp over de Regge vanaf de Pelmolen. Bekijk de website voor actuele informatie

 28. Fietsknooppunt 84

 29. Fietsknooppunt 84

 30. Fietsknooppunt TIP