Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

fietsroute Landgoederen

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  44,6 km
 • Duur

  2:58
 • Knooppunten

  38
 • Locaties

  6

We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt u door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo.

Startpunt

U kunt deze route starten bij de VVV Ootmarsum en bij de VVVDenekamp. Als u start vanuit Ootmarsum begint uw route bij knooppunt 69, begint u in Denekamp dan kunt u starten bij knooppunt 23 of 53.

 1. Natura Docet Wonderryck Twente

  Natura Docet Wonderryck Twente

  Natura Docet Wonderryck Twente

  Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

 2. Havezathe het Everloo

  Havezathe het Everloo

  Havezathe het Everloo

  Havezathe is een verouderde term voor (ridder) hosfstede, hof of hoeve, oftewel grote behuizing met landerijen. In de 13e eeuw bestond het Everloo uit een jachtslot met gracht en het naastgelegen Bouwhuis. In 1881 werd het jachtslot afgebroken. In het Bouwhuis is thans een restaurant gevestigd.

 3. Het Stift

  Het Stift

  Het Stift

  Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

 4. Openluchtmuseum Ootmarsum

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Waar zich ooit de tuinen van de roemruchte havezathe Het Hoge Huys te Ootmarsum bevonden, brengen nu een groot aantal authentieke streekgebonden vakwerkgebouwen de tijd van toen tot leven.

 5. Schuivenhuisje

  Schuivenhuisje

  Schuivenhuisje

  Als u bij knooppunt 14 iets naar links gaat, langs het kanaal, ziet u het Schuivenhuisje; een merkwaardig smal gebouw. Deze stus met bijzondere stalen schuivenconstructie regelt de waterstand van het kanaal met behulp van de Dinkel, die hier onder het Kanaal Almelo- Nordhorn doorstroomt.

 6. Singraven

  Singraven

  Singraven

  Huis Singraven en de Watermolens van Singraven. Het huis, zoals het er nu staat, is gebouwd in de 17e eeuw. In 1915 werd de familie Laan eigenaar van het Huis. In het Huis is een prachtige verzameling te zien van meubels uit de 17e en 18e eeuw.