Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

fietsroute Lutterzand

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  32,0 km
 • Duur

  2:08
 • Knooppunten

  20
 • Locaties

  3

We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige natuurgebieden in de omgeving van Denekamp. Allereerst de Vrijdijk, de grensweg tussen Nederland en Duitsland... al eeuwenlang een niemandsland, de natuur kon hier rustig haar gang gaan.

Startpunt

U kunt deze route starten bij de VVV Denekamp. Uw route begint bij knooppunt 23.

 1. Vrijdijk

  Vrijdijk

  Vrijdijk

  De Vrijdijk is de grensweg tussen Nederland en Duitsland. Tot 1995 (verdrag van Schengen) was dit een zogenoemde groene grensovergang waarbij geen permanente controle door de douane plaatsvond.

 2. Lutterzand

  Lutterzand

  Lutterzand

  Het Lutterzand is een afwisselend landschap met grillige vliegdennen, grote dennenbomen, jeneverbesstruiken en heideveldjes. Dwars door het natuurgebied stroomt het riviertje de Dinkel. Het vormt de grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied.

 3. Singraven

  Singraven

  Singraven

  Nadat u bij knooppunt 17 bent aangekomen kunt even een kijkje nemen bij Huis Singraven en de Watermolens van Singraven. U fietst dan linksaf een klein stukje richting knoopunt 15. Het huis, zoals het er nu staat, is gebouwd in de 17e eeuw. In 1915 werd de familie Laan eigenaar van het Huis.