Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

De Hellendoornse Waterroute

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  35,6 km
 • Duur

  2:22
 • Knooppunten

  34
 • Locaties

  3

Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

Startpunt

De route begint bij knooppunt 55. Dit is bij het station in Nijverdal.

 1. Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg

  Landgoed Schuilenburg, aan de Regge heeft een rijke historie als het gaat om veldslagen en oorlogen. Van het kasteel zijn slechts de verhalen bewaard gebleven, maar de herbouwde contouren van de gracht zijn nog wel te zien. Op het terras van Schuilenburg kunt u genieten van een kopje koffie.

 2. De `Driesprong`

  De `Driesprong`

  De Driesprong

  Eetcafé de Driesprong is gevestigd in Lemele. Lemele is een klein plaatsje gelegen aan de voet van de Lemelerberg in de gemeente Ommen.

 3. Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Restaurant de Hazelaer

  Pure verwennerij in het buitengebied van Hellendoorn. Bij restaurant De Hazelaer geniet u dagelijks van koffie, thee, andere drankjes en appeltaart. De keuken is van donderdag t/m maandag open voor lunch en diner, waarbij u volop geniet van streek- en seizoensgerechten. Gelegen op Hof van Salland