Fietsroute Haarmühle

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  45,2 km
 • Duur

  3:01
 • Knooppunten

  16
 • Locaties

  5

Startpunt

Start bij Landgasthof Haarmühle.

 1. Landgasthof Haarmühle

  Landgasthof Haarmühle

  Landgasthof Haarmühle

  Wil je het echte vakantiegevoel ervaren of tijdens je dagtocht een tussenstop maken in Duitsland om van de typische streekgerechten te genieten? Kom dan naar het aan de Duitse grens gelegen Landgasthof Haarmühle in Alstätte (Ahaus)! In een idyllische ambiance met een historische watermolen uit 1619.

 2. Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Huis Zonnebeek is het voormalige woonhuis van de textielfabrikant J.B. van Heek en zijn Amerikaanse vrouw. Het huis werd gebouwd in 1906 en is een rijksmonument. Sinds 1946 zijn het huis, koetshuis en andere opstallen, omliggend park en natuurgebied in eigendom van de Stichting Edwina van Heek.

 3. De Bommelas

  De Bommelas

  Twents 'Los Hoes'

  Dit originele, Twents 'Los hoes' is omstreeks 1850 gebouwd. Dieren en mensen leefden in één ruimte. De laatste bewoner ging graag aan de boemel (feesten) en stond bekend als schelm (dondersteen), 'oas' in het Twents. Dat leverde hem de bijnaam 'bommel-oas' op.

 4. Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Ideaal voor een overnachting als u van de Haarmühle komt. U kunt hier heerlijk genieten van een weids uitzicht op het terras onder het genot van een kopje koffie met appelgebak of Twentse krentenwegge. Of een heerlijk Twents biertje met een bittergarnituur.

 5. Natuurlogies Buurse Buiten

  Natuurlogies Buurse Buiten

  Natuurlogies Buurse Buiten

  Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft. Om je heen natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns en reeën. Wandel- en fietspaden zo ongeveer vanaf je eigen erf. Een kwartiertje lopen naar Kaffee und Kuchen net over de grens. Wat ga je doen? De omgeving ontdekken of helemaal niets.

Tip je vrienden

facebook twitter