Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Fietsroute Bad Boekelo

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  51,8 km
 • Duur

  3:27
 • Knooppunten

  10
 • Locaties

  2

Startpunt

Verken het prachtige Twentse coulisselandschap met z'n oude boerderijen, doorkijkjes over de weilanden en kronkelende landweggetjes op de fiets. De route start op de parkeerplaats van Resort Bad Boekelo. Aan het eind van de parkeerplaats linksaf richting knp 37. De route is 52 km lang. Voor de korte route van 33 km fiets je bij knp 10 naar knp 20. Voor een bezoek aan Wijngaard Baan, bij knp 6 rechtsaf, fietspad langs de Bentelosestraat volgen en na ong. 500 meter rechtsaf de Suetersweg op.

 1. Boekelo

  Boekelo

  Zout in Boekelo

  Boekelo is vooral bekend door de zoutindustrie. Nadat in 1887 bij proefboringen naar water zout werd ontdekt is de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie (nu Akzo Nobel) in 1918 in Boekelo begonnen met de zoutwinning. De zoutboortoren in het dorp herinnert hier aan.

 2. Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente is gelegen in Bentelo en behoort tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ontdek hier het wijnmaakproces en proef de heerlijke wijnen, die geregeld internationale prijzen winnen.