Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Kastelenroute Hof van Twente

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  40,0 km
 • Duur

  2:40
 • Knooppunten

  7
 • Locaties

  3

Startpunt

De route begint in het centrum van Diepenheim bij knooppunt 38. Deze route laat u kennismaken met het coulisselandschap rondom Diepenheim. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen.

 1. Havezate Wegdam

  Havezate Wegdam

  Havezate Wegdam

  Havezate Wegdam is in zijn huidige vorm gebouwd in het midden van de 18e eeuw en behoort tot de bezittingen van het Weldam. Tot 1896 is de havezate bewoond geweest door de familie van Coeverden. Het huis is niet voor publiek toegankelijk en betreden van het voorplein is verboden.

 2. Landgoed Warmelo

  Landgoed Warmelo

  Kasteel Warmelo

  Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

 3. Kasteel Diepenheim

  Kasteel Diepenheim

  Kasteel Huis te Diepenheim

  Kasteel Huis te Diepenheim is het oudste Kasteel van Diepenheim. Het huis werd in 1648 gebouwd door Berent Bentinck. Sinds 1925 is het huis eigendom van Baron de Vos van Steenwijk en zijn familie. De tuinen van het landgoed hebben een oppervlakte van 180 ha en zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.