Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Archemerbergroute

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  12,2 km
 • Duur

  3:03
 • Knooppunten

  45
 • Locaties

  4

12,5 km onverhard wandelen over de flanken van de Archemeberg en de Lemelerberg. Niet voor niets is de gemeente Ommen met deze wandeling in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland. De bergen zijn heel goed te bewandelen, geen steile hellingen, maar wel prachtige heidevelden.

Toegankelijkheid

Alleen maar echte onverharde wandelpaden

Startpunt

Startpunt van de wandeling kan overal op de route. Bij startpunt Camping Lemeler Esch kun je de auto kwijt en is een makkelijk start en eindpunt.

 1. Camping Lemeler Esch, Boscafé.

  Camping Lemeler Esch, Boscafé.

  Het boscafé

  Camping Lemeler Esch ligt aan de voet van de Archemerberg aan de rand van Lemele. Op de camping kun je een kopje koffie drinken in het Boscafé. De route (paars) voert dwars over de fraaie camping, tot keuzepunt P41, waar je de "berg" op gaat.

 2. Giethmener Kerkpad/Kerkbrugje

  Giethmener Kerkpad/Kerkbrugje

  Giethmenerpad

  Giethmen is een buurtschap van de gemeente Ommen op de linkeroever van de Regge. Tussen Ommen en Giethmen is nog een oud kerkpad aanwezig.

 3. Schaapskudde

  Schaapskudde

  Schaapskudde

  Om te zorgen dat het gebied open blijft en het gras niet te hoog wordt, heeft Landschap Overijssel vrijwel het hele jaar een schaapskudde rondlopen op de Lemelerberg. 's Morgens vertrekt de herder met de kudde van zo'n 150 schapen en 4 honden en keert 's avonds weer terug bij de schaapskooi.

 4. terug naar startpunt

  Vanaf keuzepunt P42, ga rechtsaf en volg de paarse route tot je weer bij het startpunt uit komt.

Tip je vrienden

facebook twitter