navigatie overslaan

Route-tips

De 4 mooiste fietsroutes in Enschede om Twente te ontdekken

 • Leestijd 2
 • Gelezen 21732 keer

De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest bijzondere plekken fietst. Maar waar Tukkers van houden is af en toe eens rechts af slaan in plaats van linksaf. Je moet hier namelijk niks, behalve niks moeten. En genieten, de tijd vergeten en rustig aan doen. Nou, dan zit je met deze routes in Enschede wel goed. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente, wij beloven dat je verrast wordt! Wij delen hier de mooiste fietsroutes in en om Enschede. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 1. 4

  Fietsroute Bad Boekelo

  Verken het prachtige Twentse coulisselandschap met z'n oude boerderijen, doorkijkjes over de weilanden en kronkelende landweggetjes op de fiets. De route start op de parkeerplaats van Resort Bad Boekelo. Aan het eind van de parkeerplaats linksaf richting knp 37. De route is 52 km lang. Voor de korte route van 33 km fiets je bij knp 10 naar knp 20. Voor een bezoek aan Wijngaard Baan, bij knp 6 rechtsaf, fietspad langs de Bentelosestraat volgen en na ong. 500 meter rechtsaf de Suetersweg op.

 2. 3

  Fietsroute Haarmühle

  Verken de mooiste plekken In Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo kom je o.a. door de natuurgebieden het Buurserzand en het Witte Veen.

 3. 2

  Fietsroute Rondje Enschede

  Op de grens van bebouwing en buitengebied vind je het Rondje Enschede. Je slingert door een gevarieerd landschap en komt langs attractieve en verrassende pleisterplaatsen. Van theetuin tot kunstatelier en van speelbos tot bosbessenkwekerij. Het voert je langs de prachtige groene randen van de stad.

 4. 1

  Fietsroute Zoutmarkeroute

  Tussen Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente en Hengelo ligt een uniek gebied dat zich kenmerkt door mooie natuur, oude industrie, Twentse gastvrijheid en een rijke historie van zoutwinning. Hier ontdek je al fietsend het gebied Zoutmarke.

Wat vind je van dit artikel?