navigatie overslaan

Route-tips

De 6 mooiste fietsroutes in Almelo om Twente te ontdekken

 • Leestijd 2
 • Gelezen 18739 keer

Met fietsen in Twente denk je aan fietsroutes door natuurgebieden, landgoederen en langs boerderijen. En die hebben we ook volop! Maar ook door de stad is er veel moois. De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest bijzondere plekken fietst. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente, wij beloven dat je verrast wordt! Wij delen hier de heerlijkste fietsroutes in en om Almelo. Houd er wel rekening mee dat je elke vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een mooi doorkijkje. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 1. 6

  Fietsroute De Doorbraak

  Een fietsroute die je langs de Doorbraak voert, een prachtige route door een groen, waterrijk en zeer nuttig natuurgebied vlakbij de stad Almelo. Fietsroute de Doorbraak bestaat uit twee routes; je kunt de korte route fietsen (25 km) of de lange route (50 km).

 2. 5

  Fietsroute De Groene Poort

  Deze fietsroute is de mooiste route om de omgeving van Borne te leren kennen. Je fietst door Oud Borne, langs het Molenven, door Hertme met het mooie openluchttheater, door Zenderen en de Twickelse bossen langs de Noordmolen.

 3. 4

  Fietsroute Almelo Nordhorn

  Stap in Almelo op de fiets en trap langs het Almelo – Nordhornkanaal richting Nordhorn (ca. 40 km). Onderweg kom je verschillende highlights en leuke bezienswaardigheden tegen. Het maakt niet uit of je nou in Almelo of Nordhorn start, de fietsroute langs het Almelo-Nordhornkanaal is altijd een belevenis!

 4. 3

  Fietsroute de Heerlijkheid

  Fietsroute de Heerlijkheid brengt je langs de mooiste plekjes dicht bij de stad en tegelijk midden in het groen. De Heerlijkheid Almelo is de vroegere benaming voor het grafelijke landgoed dat om Almelo heen ligt en reikt tot in het centrum van de stad.

 5. 1

  Fietsroute Ontdek de Reggestreek

  Een stukje paradijs op aarde! Het Reggedal is veelzijdig en afwisselend. Het biedt weiden (omzoomd met de zo typische Twentse houtwallen), onontgonnen veengebied, bossen en fraaie heidevelden. Startpunt: TIP Enter, Dorpsstraat 42, Enter. Volg de fietsbordjes Ontdek de Reggestreek met het ijsvogel symbool.

Wat vind je van dit artikel?