1. 0/4
  '

  Route-tips

  De 4 mooiste fietsroutes in De Lutte om Twente te ontdekken

  De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest bijzondere plekken fietst. Maar waar Tukkers van houden is af en toe eens rechts af slaan in plaats van linksaf. Je moet hier namelijk niks, behalve niks moeten. En genieten, de tijd vergeten en rustig aan doen. Nou, dan zit je met deze routes in De Lutte wel goed. Wij delen hier de mooiste fietsroutes in en om De Lutte. Bijvoorbeeld langs de indrukwekkende Dinkel bij Het Lutterzand. Houd er wel rekening mee dat je elke vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een mooi doorkijkje. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 2. 4/4

  4.

  Fietsroute 100 jaar 't Kruisselt

  Verken het prachtige landschap rondom Oldenzaal vanaf hotel 't Kruisselt, Kruisseltlaan 3, De Lutte. In het teken van het 100 jarig jubileum van ’t Kruisselt is deze fietsroute van 48 kilometer uitgestippeld middels de knooppunten Twente. Deze fietsroute gaat langs iconische en nostalgische Twentse bezienswaardigheden. Je kunt de complete fietsroute fietsen, of je kort deze in naar 33 kiometer. Hiervoor fiets je van knooppunt 67 naar knooppunt 17.

 3. 3/4

  3.

  Fietsroute Dinkelsteinroute

  De Dinkelstenenroute is een toeristische fietsroute van 67 kilometer die langs de Dinkel gaat met onderweg totaal 25 kunstenwerken van zandsteen die allen op een verschillende manier kunstzinnig bewerkt zijn. Een mooie route van Fietsnetwerk Twente vanuit Losser door Dinkelland naar Neuenhaus, telkens langs de rivier de Dinkel.

 4. 2/4

  2.

  Gildehaus Dinkel fietsroute

  De Gildehaus Dinkel fietsroute is een route van 42 kilometer die isontwikkeld in 1976. Dit was de eerste zogenaamde groene grens route, toen heel bijzonder omdat de grenzen nog niet open waren. Het startpunt is in De Lutte, Plechelmusstraat 14. Volg de fietsbordjes met de letters GD (Gildehaus-Dinkelroute).

 5. 1/4

  1.

  Fietsroute Noordoost-Twente

  Deze fietsroute door Noordoost-Twente is 194 kilometer lang en laat je alle kroonjuwelen zien: Fiets door een fraai landschap van bossen, lanen, landgoederen, akkers, weilanden en moerassen. Startpunt: Ootmarsum, Oldenzaalsestraat/ Wolfsbree. Volg de fietsbordjes met Noordoost-Twenteroute symbool. De route kan ook in meerdere dagen gefietst worden. Stap makkelijk op in het fietsnetwerk van Twente.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Binnenkijken bij

  Kom tot rust bij de Wellnessboutique van De Wilmersberg in De Lutte.

  Geschreven door Maryke
 2. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter