navigatie overslaan

Route-tips

De 3 mooiste fietsroutes in Ootmarsum om Twente te ontdekken.

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 59323 keer

Ootmarsum wordt ook wel het kunststadje van het Oosten genoemd. Ook de natuurlijke omgeving is sprookjesachtig te noemen! De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest bijzondere plekken fietst. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente, wij beloven dat je verrast wordt! Wij delen hier de mooiste fietsroutes in en om Ootmarsum. Houd er wel rekening mee dat je elke vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een indrukwekkend doorkijkje. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 1. 3

  Fietsroute Landgoederen

  Met deze fietsroute maak je kennis met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt je door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo. Je kunt deze fietsroute van 45 kilometer starten bij de VVV Ootmarsum en bij de VVVDenekamp.

 2. 2

  Springendal Fietsroute

  We willen je middels deze fietsroute van 74 kilometer graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Rossum, Vasse en Ootmarsum en de prachtige natuur van ‘Het Springendal’ met haar schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos. Start bij TOP Ootmarsum, hoek Wolfsbree / Oldenzaalsestraat en geniet!

 3. 1

  Stift fietsroute

  Maak middels deze fietsroute van 61 kilometer kennis met een aantal historische plekken in de omgeving van Weerselo en Tubbergen, schilderachtige watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum. Startpunt: TOP Ootmarsum, hoek Wolfsbree / Oldenzaalsestraat, Ootmarsum.

Wat vind je van dit artikel?