navigatie overslaan

Fietsen in Twente

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. En dat zijn zelfs knooppunten met allemaal een eigen uniek verhaal! Als je ze met elkaar verbindt (we zeggen niet ‘aan elkaar knoopt’, dat zou wel heel flauw zijn) heb je maar liefst 2500 km fietsmogelijkheden voor je liggen, waarvan 500 km over de Duitse grens gaat. We snappen dat alle knooppunten fietsen een beetje veel is, maar gelukkig kun je je eigen route geheel zelf samenstellen. Liever de routes bekijken via je telefoon en de mooie locaties of zelfs de bijzondere verhalen die aan knooppunten zijn gekoppeld? Download dan de app "Routemaker". Wees creatief en geniet van het unieke Twentse Landschap!

Spring maar achterop bij mij!

"Trap ‘m maar an" en je zult al heel snel ervaren dat het Fietsnetwerk Twente een echte belevenis is. Je hebt de keus uit allerlei themaroutes, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen. Op ieder knooppunt vind je een paneel met informatie over de specifieke route die daar start. Je komt ook gecombineerde knooppunten tegen. We leggen je hier graag uit hoe dat werkt. Snap je dat niet? Dan vrezen we dat je eerste knoop nu al is gelegd. Sterkte! Voor de mensen die het wél snappen: geniet ervan!

Twentse fietsverhalen

De meuiste dingn in ‘t leaven kost ginnen stuver. Op zoek naar bijzondere verhalen langs het Fietsnetwerk Twente? In de globaliserende en steeds meer digitaliserende wereld is er behoefte aan herkenning en geborgenheid. Een plek waar je je thuis voelt, een plek die je kent, en waar de mensen jou kennen. Het noaberschap, het naar elkaar omzien en het ingebed zijn in levendige gemeenschappen met een rijke historie, zit in het DNA van Twente. Klik hier voor meer informatie en voor inzage in het verhalende fietsnetwerkpanelen boekje met daarin een overzicht van alle knooppunten.

Liever zelf een fietsroute maken? Doe dat dan hier via de routeplanner.