navigatie overslaan

Route-tips

De 7 smaakroutes van Twente

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 1328 keer

Twente heeft een rijke historie en traditie van streekproducten. Het leuke is dat de streekproducten niet alleen verbouwd of gemaakt worden, maar dat je ze ook nog echt kan beleven. Stap op je fiets en vergeet je fietstassen niet. Het lijkt ons bijna onmogelijk dat je met lege handen of fietstassen weer naar huis gaat.

 1. 5

  Smaakfietsroute Rijssen-Holten

  Fiets door de afwisselende omgeving van de gemeente Rijssen-Holten. Start bij het Rijssens Museum en fiets via de bossen van het Hollands Schwarzwald naar Holten. Verder door het coulisselandschap naar Dijkerhoek en via de heuvels van de Sallandse Heuvelrug en de Regge weer terug naar Rijssen. Haal onderweg een verfrissend ijsje bij IJsboerderij Oans of neem een kaasje mee voor onderweg bij Boerderijwinkel ZunaKaas.

 2. 4

  Smaakfietsroute Zuid Twente

  Stap op de fiets en maak kennis met de lekkerste streekproducten in Zuid Twente. Geniet van het afwisselende landschap en proef een lekkere Twentse wijn, een lekkere in Twente geproduceerde whisky, een lekkere Twentse runderstoof of heerlijke biologisch geteelde groente op de streekmarkt in Delden.

 3. 2

  Smaakfietsroute Noord Twente

  Fiets door het noordelijke deel van Twente en geniet van heerlijke streekproducten en maak kennis met de veengebieden, het coulisselandschap en de glooiingen van noordoost Twente. Heerlijke Twentse wijn, blauwe bessen, aardbeien en de grootste bierspeciaalwinkel van het oosten!

 4. 1

  Smaakfietsroute Oost Twente

  Fiets langs de grens van Twente en Duitsland, geniet van het afwisselende coulisselandschap en steek af en toe de grens over naar Duitsland. Geniet van de heerlijke streekproducten onderweg, van lokaal geproduceerde whisky tot het zelfplukken van het lekkerste fruit of verse bloemen.

Wat vind je van dit artikel?