navigatie overslaan

Mountainbiken

Snap jij het? Dan mag je blijven!

Maandagmorgen moeders mooiste macho meiden meebewegend met meedogenloze mannen meesterlijk manoeuvrerend moeiteloos miskleunend molshopen mossen managend mopperende modder meppende metgezellen martelende maatjes masochistisch maximaal meters makend moe misschien maar machtig mooi.

Da’s mountainbiken in Twente. Wie dat niet snapt, kan net zo goed meteen naar huis gaan. En een fiets met een trekveer kopen.

[Bekijk deze 10 avontuurlijke mountainbike routes! >>]

De beste MTB routes vind je in Twente
De beste MTB routes vind je in Twente

Themaroutes

We breiden het Mountainbikenetwerk Twente de komende jaren verder uit met verrassende themaroutes. De TwenteTrack is hiervan misschien wel de meest spectaculaire. Dit is de eerste meerdaagse thematocht die verschillende Twentse mountainbikeroutes met elkaar combineert. Ben je op zoek naar uitdaging, avontuur in een onmeunig mooie omgeving? Kom dan naar Twente, dé hotspot voor echte mountainbike beleving! Het hele jaar door natuurlijk, of ben je een #mooiweerbiker?

Uitdagende en gevarieerde routes

Maarten Nijland
Maarten Nijland

Maarten Nijland: "Als mountainbiker & ex-professioneel veldrijder en nu als eigenaar van Bikechallenge, heb ik een groot belang bij uitdagende en gevarieerde mountainbikeroutes voor onze MTB- en racefiets clinics. De goede samenwerking met Routenetwerken Twente, op het gebied van de aanleg van nieuwe routes en verbetering van bestaande routes, heeft ervoor gezorgd dat ook onze inbreng terug te vinden is in de unieke mix van snelle slingerende singletracks en uitdagende glooiende Twentse paden. In combinatie met de prachtige vergezichten is het iedere dag weer een belevenis voor mountainbikers in Twente."

Nieuwste ontwikkelingen

Het Mountainbike Netwerk in Twente behoort tot de top van Nederland
Het Mountainbike Netwerk in Twente behoort tot de top van Nederland

In de komende jaren zullen ook nieuwe singletracks ontwikkeld worden. Nieuwe verbindingsroutes worden nog aangelegd en uiteraard worden ook de single tracks verder ontwikkeld.

Het team van Routenetwerken Twente is continu op zoek naar nog meer uitdagende routes. Daarnaast kijken wij dagelijks naar het combineren en verbeteren van de verbindingsroutes.