navigatie overslaan

Holterberg MTB-route (blauw)

LET OP. Blauwe MTB-route Holterberg is alleen geopend vanaf 1 oktober t/m 31 maart. Deze MTB-route tussen Holten en Nijverdal heeft een lengte van 30 kilometer. De route is gemarkeerd met blauwe MTB-bewegwijzering. (driehoek met daaronder 2 rondjes).

 • type MTB
 • afstand 29,1 km
 • duur 1:37

Startpunt

Je kunt de route starten in Holten, Nijverdal of Haarle:

 • Bij de spoorwegovergang naast het NS station, Stationsstraat 12, 7451 BH in Holten
 • Buitencentrum Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal
 • Centrum Haarle, Kerkweg 1, Haarle

LET OP. Deze route is alleen open van 1 oktober t/m 31 maart.

 1. Start blauwe MTB route Holten

  Startpunt Holten

  De route start bij de spoorwegovergang naast het NS station in Holten. Als u ergens anders op de route begint moet u bij spoorwegovergang rechtdoor rijden en niet het spoor oversteken !!

 2. 46

 3. 48

 4. 49

 5. 5

 6. 7

 7. Start blauwe MTB route Haarle

  Start blauwe MTB-route Haarle

  In het centrum van Haarle zijn diverse parkeerplaatsen om de auto te parkeren en om vandaar met de MTB op pad te gaan.

 8. 6

 9. Infocentrum en Herberg De Pas

  Infocentrum en Herberg de Pas

  Natuurmonumenten en Herberg de Pas hebben een sfeervolle ontmoetingsplaats gecreëerd. Laat je enthousiasmeren door onze vrijwilligers in de natuurschuur, kom ravotten in de Speelnatuur van OERRR, geniet van heerlijk eten bij Herberg De Pas, kom overnachten in de Lodge of vergaderen in de Potstal.

  Herberg De Pas

  In de herberg serveren we puur en eerlijk eten zonder fratsen, smaakvol en ambachtelijk bereid met mooie producten uit de streek. Groentes uit de eigen moestuin en kruiden uit de kruidentuin. Op koffiedik kweken we oesterzwammen. En net als vroeger wekken we groentes en maken compote van vers fruit.

 10. 8

 11. Start MTB blauw Nijverdal

  Startpunt

  De blauwe MTB-route Holten start op de parkeerplaats van het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

 12. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met een heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 13. 31

 14. 33

 15. Camping De Noetselerberg

  Camping Noetselerberg

  5***** ANWB TOP camping! Wij zijn een gezellige familiecamping waar u zich echt thuis zult voelen. Ons animatieteam richt zich op kinderen tot en met 14 jaar en hun ouders. De 11 hectare grote camping heeft voornamelijk toeristische plaatsen.

 16. Bistro de Oale Sté

  Bistro de Oale Sté

  De Oale Stè, ofwel "de oude stek", is een restaurant prachtig gelegen aan het nationaal park. Een echt familiebedrijf met persoonlijke aandacht, verse producten en een ongedwongen sfeer. Een prachtige plek voor lunch, diner of een feest. Met de speeltuin en kindermenu, een plek voor het hele gezin.

 17. 36

 18. 38

 19. 41

 20. Camping de Holterberg

  Vakantie op de Holterberg

  Ideaal gelegen tegen de zuidhelling van de Holterberg, biedt De Holterberg ongekende mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ATB-ers. Voor gezinnen met kinderen is er op de grens van Salland en Twente van alles te beleven, maar je kunt natuurlijk ook lekker op de camping blijven om je te vermaken

 21. 43