navigatie overslaan

MTB'en in Wierden

Mountainbike (MTB) is in Twente een grote sport. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van mountainbike tochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een MTB-route in Twente van 1.000 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden. Liever de routes bekijken via je telefoon? Download dan de app "Routemaker".

Let op de openingstijden. De MTB-route Sallandse Heuvelrug is alleen toegankelijk van 1 oktober t/m 31 maart. De overige routes op de Sallandse Heuvelrug kun je het hele jaar fietsen.

Twente behoort tot een van de bosrijkste gebieden van Nederland. Beleef de natuur op zijn puurst en trek een modderspoor door het Twentse landschap met een MTB. Zo kun je lekker rollen langs rivier de Dinkel en genieten van goudgele kliffen. Op je weg raas je langs tal van nostalgische boerderijen en landgoederen. Je kunt je ogen dus uitkijken, maar blijf we alert, een wild dier zou zomaar je pad kunnen kruisen.

1.000 km MTB netwerk

Wist je dat er 1.000 kilometer aan MTB-routes in Twente zijn? Het zijn allemaal individueel mooie routes die onderling door verbindingsstukken aan elkaar geknoopt worden. Voor elk niveau is er wel een route te bedenken, of je nu lid bent van de MTB-club Het Twentse Ros of gewoon voor een zondag met je familie een mountainbike wilt huren in Twente. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

Even helemaal eruit binnen Nederland

Je hoeft helemaal niet naar het Schwarzwald te rijden voor mooi bosgebied. In Twente vind je prachtige uitgestrekte bosgebieden waar je een unieke diversiteit aan bosleven kunt aantreffen. Met een mountainbike heb je toegang tot ieder bospad. De wielen zijn bestand tegen stenen en takken en een heuvel kun je moeiteloos nemen dankzij krachtige vering in het stuur. Zoek op MTB Twente en ontdek unieke plekjes die uiterst geschikt zijn om te mountainbiken in de wilde natuur. Boek een reis en cross door de natuur. Dan zul je vast en zeker een gevoel van vrijheid ervaren.

MTB Twente en mooie plekken op de route

Met een mountainbike ben je hartstikke mobiel en met wat spierkracht leg je met gemak 50 kilometer op een dag af. Twente is een uitgestrekte provincie en met de fiets kun je een fikse afstand afleggen om lekker veel te zien. Fietsend zie je gewoon meer en dit heeft ook als voordeel dat je unieke plekjes kunt ontdekken die je op een later tijdstip nogmaals te voet kunt afleggen. Ga je naar landgoed het Twickel dan is er een complete route uitgestippeld. Op de kaarten van het gebied kun je precies het hellingspercentage en de hoogte van heuvels zien. Deze informatie stelt jou in staat om een route te kiezen die precies afgestemd is op jouw niveau.

Genieten van de natuur in slow-motion

Lopen door de natuur is ook heerlijk en geeft je meer tijd om het bosleven te observeren. Op de meeste plekken mag je gerust samen met je hond op pad, maar houdt deze wel aangelijnd. Zo ben je verantwoordelijk bezig en bescherm je de Twentse natuur. Tijdens je avontuur bestaat er een goede kans dat je prachtige wilde dieren in hun natuurlijke omgeving ziet. Zo zou je zomaar een ijsvogel of grote gele kwikstaart voorbij kunnen zien vliegen. Geef je lichaam en geest gerust de tijd en focus op je ademhaling. Probeer ook eens langzaam en geleidelijk te bewegen, je zult zien dat dit helpt om bewuster te worden van je lichaam.

Winter in Twente

De winter komt er weer aan. Geen zorgen, ook in de winter kun je gewoon mountainbiken! De banden van de mountainbike zijn slipbestendig. Ook voorzien MTB verhuurders in beschermende uitrusting die je uitstekend beschermd. Tijdens de winter is het extra gezellig in Twente en kun je genieten van prachtig versierde landhuizen. Ook kun je jouw MTB tour combineren met schaatsen op een bevroren meertje midden in de natuur omringt door witte velden. Aarzel dus niet om er ook in de winter op uit te trekken en Twente te bezoeken.

Liever zelf een MTB-route maken? Doe dat dan hier in de routeplanner.