navigatie overslaan

Paardrijden in Twente is goud

Paardrijden is zilver, maar paardrijden in Twente is goud. Jij wist dat al, want je bent hier speciaal naartoe gekomen. Hééééél goede keus!

Of je nu in je eentje op pad gaat, of met vrienden of vriendinnen, het Paardrijnetwerk Twente brengt je via de mooiste routes op de mooiste plekken. Ze zijn in kaart gebracht door liefhebbers, die lang getwijfeld hebben of ze ze wel wilden delen. Want sommige plekken zijn zo uniek dat je ze het liefst voor jezelf houdt. Bezoek ze en je snapt waarom!

Themaroutes

Weet je wat nou het mooie is? Het wordt alleen maar mooier! Want we blijven bezig met het bedenken van nieuwe routes. Eentje die we alvast móeten vermelden, is de TwenteTrail. Deze meerdaagse thematocht is een selectie van en voor liefhebbers en voert je over de mooiste paardrijroutes in Twente. Een prachtige kans om de band met je paard nog verder te verstevigen! (En even te denken aan de woorden van de Engelse schrijver Robert Smith Surtees zei: "Er is geen dieper geheim dan tussen een ruiter en zijn paard.")

Uitgebreide uitleg en informatie over alle routes en startpunten vind je op de routekaarten van het Paardrijnetwerk Twente. Nou… waar wacht je nog op?

Fleur van Dijk: "Paardrijden betekent voor mij ultieme vrijheid. Ik vind niets mooier dan lekker met mijn paard Max het bos in te gaan, hij is echt mijn maatje."

Paardrijden in Twente is gewoon... kippenvel!

Fleur van Dijk en max
Fleur van Dijk en max

Als ruiter of menner sta je natuurlijk heel dicht bij de natuur en volgens mij is dat tegenwoordig al best een unieke ervaring. Dit met het Twentse landschap als decor is onbeschrijfelijk mooi. Als je dan de kracht van je paard voelt, een lange zandweg voor je ziet en het enige geluid dat je hoort galopperende hoeven zijn, dan is dat gewoon kippenvel… Ik denk dat iedere paardenliefhebber wel weet wat ik bedoel!

Maak je eigen paardrijroute

Met de routeplanner maak je je eigen paardrijroute in Twente. Kies een startpunt en teken je route in op de kaart door keuzepunten aan te klikken. De samengestelde route zie je vervolgens verschijnen. Voeg leuke locaties voor onderweg toe aan je route voor een mooie pauzeplek. Ga hier naar de routeplanner

Gecombineerde knooppunten

Op de routes van het Paardrijnetwerk Twente kom je vaak gecombineerde knooppunten tegen. Op deze infographic leggen we uit wat dat zijn. Als je het niet helemaal begrijpt, heb je gelukkig je paard bij je. Een paard begrijpt alles.