Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Routes in Twente

Michael Sijbom
Michael Sijbom
Mooi hé, die ketting die Michael daar om heeft. Of eh… hád, beter gezegd. Want Michael is geen burgemeester van Losser meer. Hij is verhuisd naar Haren. Haren, ja. Nee, wij snappen dat ook niet. Wat moet je nou op die kale vlakte daar in het noorden? Misschien dat hij daarom ambassadeur van onze Routenetwerken wil blijven. Dat ie nog eens terug mag komen. Tuurlijk, Michael: "eens een Twent, altijd een… #noudatdanweerniet. Of toch."

Routenetwerken in Twente
Routenetwerken in Twente

Een bijzonder team

Het zit in de Twentse natuur om gastvrij te zijn en anderen mee te laten genieten van het moois dat onze omgeving te bieden heeft. Sterker nog: we zijn bereid keihard te werken om anderen lekker te laten niksen.

Dat doen we met een team van ruim driehonderd man, vrouw enne… alles wat er tussenin zit, of het nog niet zeker weet. Drie vaste medewerkers van Regio Twente en zes inhuurkrachten zijn vooral bezig met het uitdenken van routes, het maken van afspraken met allerlei partijen en de communicatie eromheen. Dat zijn de mensen die dénken dat ze werken.

Han van den Heuvel: "Routes volgen in Twente is niet zomaar iets. Het is een buitengewone belevenis, waarbij je je elke keer verwondert over al het moois dat Twente je laat zien, voelen en ruiken."

Het echte werk wordt gedaan door meer dan driehonderd(!) vrijwilligers. Samen steken ze veel vrije tijd en energie in het aanleggen, controleren en onderhouden van de ruim 10.000 kilometer route waar mensen uit Nederland, België en Duitsland elke dag weer van genieten. En daar kunnen wij ze niet vaak genoeg voor bedanken!

Wandelen in Twente
Wandelen in Twente

Wij bouwen voor u!

De routenetwerken van Twente zijn constant in beweging. Niet alleen op de routes zelf, maar ook online werken wij constant aan de doorontwikkeling van de routes.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe routes, uitbreiding van het knooppuntennetwerk, de routeportal en de routeplanner.

Dynamische routenetwerken

Indien wij een nieuwe route uittekenen, wordt deze ingetekend in onze op maat gemaakte database. Deze database is ontwikkeld door een softwarebedrijf in samenwerking met Routenetwerken Twente.

Er komt routedata van alle regio's in Overijssel binnen in dezelfde database en deze wordt dagelijks geüpdate en automatisch verwerkt in onze routeplanners en portals.

Zo weten wij dus altijd zeker dat we jullie kunnen voorzien van de meest recente routes en jullie nooit verdwaald raken.
(Alhoewel je in Twente niet kunt verdwalen, alleen omlopen :) )

Tip je vrienden

twitter facebook