Spring maar achterop bij mij!

Spring maar achterop bij mij!

Een ultieme Twentse fietservaring

Koppel de knooppunten te fiets aan elkaar en je hebt keuze uit 2500 km aan fietsroutes door Twente, waarvan 500 km de Duitse grens over gaat. Het Twentse Fietsnetwerk is meer dan een knooppuntennetwerk. Het is een belevenisnetwerk waarin knooppunten en thema´s samen een ultieme Twentse ervaring bieden.

Op ieder knooppunt staat een paneel waar je routespecifieke informatie kunt vinden. Dus stel jouw unieke fietsroute samen en beleef! Een keer wat anders? Fiets de knooppunten eens andersom!

In Twente komen gecombineerde knooppunten tegen. Om dit zo helder mogelijk uit te leggen hebben we hier een graphic van gemaakt (zie afbeelding hiernaast).

Themaroutes

Om nog meer beleving mee te geven aan het Fietsnetwerk Twente is dit netwerk de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe thema's. Deze worden aangegeven door middel van rechthoekige bordjes; waarop een symbool van een rondgang- of 'A-naar-B'-route, een themalogo en een pijl staat. Deze borden worden altijd ónder de standaard routeborden geplaatst. Varieer voor een ultieme beleving je fietstocht met een van deze thema's en wij kunnen je beloven dat gebieden gaan leven.

Op de fiets met z'n tweetjes

Jos & Veroni: "Fietsen in Twente is voor ons een heerlijk ontspannende en gezonde bezigheid. Regelmatig pakken we de fiets om met z’n tweetjes of met vrienden van het mooie Twentse landschap te genieten. De afwisselende omgeving rond Oldenzaal is bij ons favoriet, met name het glooiende landschap rondom de Tankenberg, het Lutterzand en het Arboretum. Ook door recreatiegebied Het Hulsbeek lopen mooie fietspaden door bosrijk gebied. Daarnaast zijn ook de Boerskotten en vliegveld Twenthe aanraders. Wij hebben het geluk om in één van de mooiste streken van Nederland te wonen."

Tip! Plan in onze fietsplanner je eigen route en print hem uit.