Wandelen een uitdaging? In Twente wel!

Wandelen een uitdaging? In Twente wel!

Onverhard, verhard, in de bossen, langs de prachtige heide en dwars door het coulisselandschap. Je kunt je het zo gek niet bedenken, of team Routenetwerken Twente heeft hier voor jou de meest prachtige wandelroutes aangelegd. Met meer dan 5000 km aan wandelroutes tref je meer dan het mooiste van Twente. Zin in een een lange of juist een korte wandeling? Geniet van het Twentse landschap en beleef. Mix & match jouw ideale wandelroute door verschillende keuzepunten te combineren of pak een belevenisvolle bestaande route. Niets is onmogelijk!

Themaroutes

Om nog meer beleving mee te geven aan het Wandelnetwerk Twente is dit netwerk de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe thema’s (zowel kort als meerdaags). Deze themaroutes kennen ieder hun eigen unieke symbolen en namen, zowel op de pijltjes als op de panelen. Kies een van deze thema’s en wij kunnen je beloven dat gebieden gaan leven. Een overzicht van alle meerdaagse themaroutes en startpunten zijn zowel hier als op de routekaarten te vinden.

Je komt op alle mooie plekjes

Martin van Dalen

Martin van Dalen: "Wandelroutes brengen je per definitie op plekken waar je niet vanzelf komt. Het mooie van mijn werk t.b.v. het Wandelnetwerk Twente is dat ik op alle mooie plekjes kom: bos- en heidelandschappen, veengebieden, historische dorpskernen of meanderende rivieroevers... En al dat moois mag ik ontdekken, voorbereiden en beschikbaar maken voor jou als gebruiker. Een onwijs inspirerende taak, waar ik dagelijks ontzettend veel plezier aan beleef. Ik wens je veel ontspanning, rust, genot en plezier toe op ons mooie Twentse wandelnetwerk!"

Hardlopen in Twente: Ultieme vrijheid en ontspanning

Nina Oude Bos

Nina Oude Bos: "Ultieme vrijheid, lekker buiten, rust, even geen mobiel of laptop... Dat is voor mij de beleving van de wandelroutes in Twente. Ik gebruik het netwerk vaak als hardlooproute. Ik wissel graag af tussen de bossen, verharde wegen en zandpaden. Door de variatie die ik onderweg tegen kom, kan ik meer dan optimaal trainen en kom ik altijd voldaan thuis. Ook gebruik ik het wandelnetwerk voor... wandelen! Wandelen is perfect voor actief herstel naast alle trainingen en work-outs die ik doe. De kleurrijke omgeving met bos en water zorgt ervoor dat ik mij geen moment verveel!"

Nieuwste ontwikkelingen

Het Wandelnetwerk Twente is continu in ontwikkeling. Zo zorgt team Routenetwerken Twente voor een dynamisch en altijd uitdagend netwerk, welke een ultieme belevenis van het Twentse wandellandschap geeft.

Een dynamisch netwerk betekent het oplossen van knelpunten en het maken van diverse nieuwe routes en dorpsommetjes. Daarnaast worden er nieuwe themaroutes geïntroduceerd om wandelaars langs de mooiste plekken te leiden. Mochten er bepaalde plekken niet bereikbaar zijn vanwege deze vernieuwing, worden bestaande routes tijdelijk omgeleid of afgesloten.

In 2018 zullen er nieuwe themaroutes, regiopaden en stadsrandroutes geïntroduceerd worden.

Tip! Plan in onze wandelplanner je eigen route en print hem uit.