Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Rondje Boekelo

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  8,4 km
 • Duur

  2:06
 • Knooppunten

  11
 • Locaties

  2

Een prachtige wandelroute vanuit het centrum door het prachtige coulisselandschap rondom Boekelo. Na het Faunafort Boekelo, leidt de route langs de Boekelerbeek, over het landgoed de Wele, door het Teesinkbos en via de Bleekerij, de nieuwste woonwijk van Boekelo, weer terug naar het centrum.

Startpunt

De route is aangegeven met BLAUWE PIJLEN en begint op de driesprong Windmolenweg- Beckumerstraat-Kwinkelerweg, voor café-restaurant De Buren, Beckumerstraat 2. U loopt vanaf hier de Beckumerstraat op in de richting van de winkels en volgt de blauwe pijlen. Maar in feite kunt u de route bij elke blauwe pijl beginnen. U kunt de route inkorten (ca 4 km) door op de Beckumerstraat na de Marcellinuskerk aan de rechter hand niet rechts het zandpad op te gaan maar op de Beckumerstraat te blijven.

Colofon

Deze route wordt u aangeboden door de Dorpsraad Boekelo.

 1. Erve Kwinkeler

  Erve Kwinkeler

  Erve Kwinkeler

  Voor de komst van de industrie bestond Boekelo uit enkele grote boerderijen en een havezate. Erve Kwinkeler is een fraai voorbeeld van een grote en voorname Twentse boerderij. Ziet u aan de voorkant het gevelteken? De geveltekens bevatten symbolen die de have en het goed van de boer beschermden.

 2. Wereldberoemde Military

  Wereldberoemde Military

  Wereldberoemde Military

  Van over de hele wereld komen paarden en hun ruiters en wel 60.000 bezoekers jaarlijks naar Boekelo. De Crosscountry is één van de beste ter wereld. In de verte kunt u een paar hindernissen zien staan waarover de paarden springen. Ook kunt u de dressuur- en springbak zien liggen.