1. 0/4
  '

  Route-tips

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door

  Yvette

  Ik ben gek op wandelen! Maar als mijn oudste zegt geen zin te hebben om te wandelen, dan begrijp ik hem wel een beetje. Ik was er vroeger als kind ook minder enthousiast over. Toch trekken wij er met ons gezin regelmatig op uit om de natuur in te gaan. En vaak komt iedereen uiteindelijk enthousiast terug. Het liefst sluiten we af op een plekje waar de kinderen nog even kunnen spelen en wij gezellig kunnen borrelen. En dit vooruitzicht maakt elke wandeling (in weer en wind) de moeite waard! Hieronder mijn 4 favoriete plekjes in Twente.

 2. 4/4

  4.

  Wandelen rondom kasteel Twickel in Delden. Hierna lekker spelen

  Parkeer je auto bij ‘t Hoogspel en loop vanuit hier naar het landschapspark van landgoed Twickel. Want welk kind vind het nou niet te gek om een echt kasteel te zien? De omgeving rondom kasteel Twickel is prachtig. Als je terugkomt bij de auto dan kun je relaxed nagenieten bij café-restaurant ’t Hoogspel. Buiten is een grote buitenspeeltuin en binnen vind je een speelhoek!

 3. 3/4

  3.

  Uniek genieten van het Lutterzand. Borrelen en spelen kan op ver

  Ik vind Het Lutterzand één van de meest bijzondere plekjes in Twente. Ik kom hier van kinds af aan en ik blijf me verwonderen over de natuur in dit gebied. Een heerlijke plek om te wandelen, in bomen te klimmen, steentjes in De Dinkel te gooien of in het zand te spelen. Na een wandeling kun je wat drinken bij het Paviljoen of bij Florilympha. Bij het Paviljoen zit een grote speeltuin en bij Florilympha een midgetgolf met kleinere speeltuin. Onderweg kun een pauze inlassen bij De Lutte Hutte, een prachtige horeca gelegenheid midden in het bos. Let wel, De Lutte Hutte is beperkt geopend. Meestal zijn ze op zondagen en in de schoolvakanties bij goed weer geopend.

 4. 2/4

  2.

  Schotse hooglanders bekijken in Het Witte Veen. Borrelen en spel

  Het Witte Veen is een prachtig natuurgebied. En met een beetje geluk (of pech) kom je oog in oog te staan met krachtige Schotse Hooglanders, op de grens met Duitsland bij Buurse. Zowel in Nederland als in Duitsland kun je starten met je wandeling. Als je in Duitsland start dan beginnen de wandelroutes bij de Haarmühle, hier kun je overigens na je wandeling ook heerlijk ‘bijkomen’. Neem dan ook een kijkje bij de meer dan 390 jaar oude historische watermolen. Na het wandelen zin om nog te spelen en pannenkoeken te eten? Eindig dan bij Erve de Hooge Esch in Buurse!

 5. 1/4

  1.

  Wandelen over uniek vliegveld Twenthe en bijkomen bij Kleinsman

  Het belevingspad Op Vliegveld Twenthe laat je genieten van te gekke uitzichten en een geweldige natuur. De locatie is bijzonder, je wandelt langs bunkers, hangars en shelters. Alsof je terug gaat in de tijd. Wij beklommen laatst de 13 meter hoge toren en genoten van een weidse blik over het terrein van Twente Airport. Na het wandelen even bijkomen? Dat doe je bij restaurant Kleinsman, waar je je wandeling ook prima kunt beginnen.

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter