Rondje Boekelo

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  8,4 km
 • Duur

  2:06
 • Knooppunten

  7
 • Locaties

  3

Startpunt

De route is aangegeven met BLAUWE PIJLEN en begint op de driesprong Windmolenweg- Beckumerstraat-Kwinkelerweg, voor café-restaurant De Buren, Beckumerstraat 2. U loopt vanaf hier de Beckumerstraat op in de richting van de winkels en volgt de blauwe pijlen. Maar in feite kunt u de route bij elke blauwe pijl beginnen. U kunt de route inkorten (ca 4 km) door op de Beckumerstraat na de Marcellinuskerk aan de rechter hand niet rechts het zandpad op te gaan maar op de Beckumerstraat te blijven.

Colofon

Deze route wordt u aangeboden door de Dorpsraad Boekelo.

 1. Erve Kwinkeler

  Erve Kwinkeler

  Erve Kwinkeler

  Voor de komst van de industrie bestond Boekelo uit enkele grote boerderijen en een havezate. Erve Kwinkeler is een fraai voorbeeld van een grote en voorname Twentse boerderij. Ziet u aan de voorkant het gevelteken? De geveltekens bevatten symbolen die de have en het goed van de boer beschermden.

 2. Stomend vrachtverkeer

  Stomend vrachtverkeer

  Stomend vrachtverkeer

  In 1885 werd de lijn Winterswijk-Boekelo- Enschede-Hengelo gevestigd. Door de opening van de spoorlijn vestigde zich veel industrie in Boekelo. Over het spoor werden vooral goederen vervoerd. Deze spoorlijn wordt nog steeds gebruikt. Tijdens een ritje waant u zich in het begin van de 20e eeuw.

 3. Wereldberoemde Military

  Wereldberoemde Military

  Wereldberoemde Military

  Van over de hele wereld komen paarden en hun ruiters en wel 60.000 bezoekers jaarlijks naar Boekelo. De Crosscountry is één van de beste ter wereld. In de verte kunt u een paar hindernissen zien staan waarover de paarden springen. Ook kunt u de dressuur- en springbak zien liggen.

Tip je vrienden

facebook twitter