1. 0/4
  '

  Route-tips

  4 handige en leuke tips tijdens het wandelen in Den Ham en natuurgebied het Eerde Achterbroek

  Geschreven door

  Mathias

  Vanaf het kanalendorp Vroomshoop vervolgen we onze weg richting Den Ham, over de groene vlaktes van de Mageler Es naar het natuurgebied het Eerder Achterbroek. Deze route van 15 kilometer is het sluitstuk van het Twenterandpad. Deze vier tips maken de wandeling nóg leuker! Benieuwd hoe Mathias de route heeft ervaren? Bekijk zijn reisverslag.

 2. 4/4

  4.

  Kanalendorp Vroomshoop

  Op een lege maag kun je natuurlijk niet lopen. Gelukkig is er in het centrum van Vroomshoop keuze genoeg voor een pauzeplek. Geniet van een lekkere traktatie bij de lokale horeca.

 3. 3/4

  3.

  De Mageler es

  De Mageler Es is een prachtig stukje natuur met rust, ruimte en uitzicht over de omgeving. Naast de boerderijen die zijn verspreid over de es, vind je midden op de es een Joodse begraafplaats. Wil je meer ontdekken van de Mageler Es? Dan kun je vanaf het eindpunt van deze wandeling, De Brink in Den Ham, de Hammerbezinningswandeling van ruim 4,5 kilometer lopen.

 4. 2/4

  2.

  Eerder Achterbroek

  Het Eerder Achterbroek is de parel op de route! Naast de route van het Twenterantpad kun je hier nog meer wandel- en fietspaden ontdekken. Er is ook een kinderwandeling met allerlei leuke opdrachtjes van zo'n 3 kilometer.

 5. 1/4

  1.

  Café de Brink

  Na het bewandelen van het Twenterandpad is het tijd om te genieten van een verdiend drankje. Café de Brink is een traditioneel, gezellig, bruin café in het centrum van Den Ham, een plaats in het mooie Twente.

Mathias

Mathias komt van oorsprong uit Twente. Met zijn platform www.starthiking.nl verhuurt hij hike-uitrustingen en geeft hij tips over zijn favoriete hike-routes. Van Schotland tot
Scandinavië, hij heeft al veel gelopen. Maar toch ook Twente is favoriet.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Op eigen wijze

  Siepel en stiepels: dit is waarom Stiepeltekens in Twente worden gemaakt.

  Geschreven door Bertine & Vincent
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 8 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land

  Geschreven door Maarten

Tip je vrienden

facebook twitter