Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Rondje Enschede- wandelen

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  54,7 km
 • Duur

  13:41
 • Knooppunten

  64
 • Locaties

  10

Waar de bebouwing van Enschede ophoudt en het buitengebied begint, ligt een bijzonder gevarieerd landschap. Een avontuurlijke wandelroute rondom de stad, dwars door de groene longen van Enschede, dat is Rondje Enschede. Onderweg is van alles te doen en te beleven.

Startpunt

Startpunt: Hof Espelo, Weerseloseweg 259, Enschede. Volg de wit-groene met Rondje Enschede bewegwijzering.

 1. Hof Espelo

  Hof Espelo

  Hof Espelo

  Hof Espelo ligt op het Oost-Nederlandse plateau, een onderdeel van het noordzeebekken. Je kunt hier heerlijk wandelen. In het oude koetshuis van de Rentmeester van Hof Espelo is een bezoekerscentrum van Landschap Overijssel gevestigd.

 2. Koetshuis Hof Espelo

  Koetshuis Hof Espelo

  Koetshuis Hof Espelo

  Het bezoekerscentrum is gevestigd in het voormalige koetshuis op landgoed Hof Espelo. Bij Koetshuis Hof Espelo kun je terecht voor informatie over het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie. Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud. www.hofespelo.nl

 3. Erve Kwinkeler

  Erve Kwinkeler

  Erve Kwinkeler

  Voor de komst van de industrie bestond Boekelo uit enkele grote boerderijen en een havezate. Erve Kwinkeler is een fraai voorbeeld van een grote en voorname Twentse boerderij. Ziet u aan de voorkant het gevelteken? De geveltekens bevatten symbolen die de have en het goed van de boer beschermden.

 4. Museum Buurtspoorweg

  Museum Buurtspoorweg

  Museum Buurtspoorweg

  Een stukje spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Niet alleen reist u als bezoeker met onze historische stoomlocomotieven en rijtuigen tussen onze museumlocaties in Haaksbergen en Boekelo, ook in en rond onze museumlocaties is heel veel te beleven.

 5. Stomend vrachtverkeer

  Stomend vrachtverkeer

  Stomend vrachtverkeer

  In 1885 werd de lijn Winterswijk-Boekelo- Enschede-Hengelo gevestigd. Door de opening van de spoorlijn vestigde zich veel industrie in Boekelo. Over het spoor werden vooral goederen vervoerd. Deze spoorlijn wordt nog steeds gebruikt. Tijdens een ritje waant u zich in het begin van de 20e eeuw.

 6. Boekelo

  Boekelo

  Zout in Boekelo

  Boekelo is vooral bekend door de zoutindustrie. Nadat in 1887 bij proefboringen naar water zout werd ontdekt is de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie (nu Akzo Nobel) in 1918 in Boekelo begonnen met de zoutwinning. De zoutboortoren in het dorp herinnert hier aan.

 7. Groot Brunink

  Groot Brunink

  Groot Brunink

  Groot Brunink is een fraai landgoed, waarin bossen, houtwallen, wei- en bouwlanden elkaar afwisselen.

 8. Wesselerbrinkpark

  Wesselerbrinkpark

  Wesselerbrinkpark

  Het park dateert uit de jaren '60-'70. Oorspronkelijk was het een agrarisch gebied rondom erve 'de Wesseler', vanaf de heuvel is er een prachtig uitzicht richting stad en het achterliggende typisch Twentse landschap. Kinderen vermaken zich op de kinderboerderij met naastgelegen pannenkoekenboerderij

 9. Dragonheart

  Dragonheart

  Dragonheart

  Dragonheart is een middeleeuwse belevenis van ridderwinkel met uilendemo team tot middeleeuwse stichting met oude ambachten.

 10. Smalenbroek

  Smalenbroek

  Smalenbroek

  Het landgoed Smalenbroek is kleinschalig van karakter. Open ruimten worden afgewisseld door bossen en houtwallen.