navigatie overslaan

Doe-tips

Vijf leuke kinderroutes om de natuur te ontdekken, plezier gegarandeerd!

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 18258 keer

Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Als afsluiter nog even lekker een pannenkoek eten en lekker spelen in de speeltuin. De leukste wandelroutes voor kinderen vind je hier op een rijtje!

 1. 5

  De tocht van OERRR (De Lutte)

  De tocht van OERRR is een route van zo’n 2 kilometer lang en begint bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Tijdens de route kom je verschillende OERRR-bordjes tegen; alleen dat is natuurlijk al een heel leuk spelletje. Bordjes zoeken, kijken waar de pijl naar toe gaat en vervolgens die kant op lopen óf racen met de loopfiets. Onderweg kom je verschillende mooie plekjes terecht, waaronder een Mariakapel en een oude hooischuur op Erve Middelkamp.

 2. 4

  Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

  Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Tijdens de route luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier! Leuk voor kinderen van 3-6 jaar!

 3. 3

  Speelbos

  Naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug ligt een speelbos van Staatsbosbeheer. Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren en schommelen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Slinger door de bomen, kruip door de tunnels als een das. Ga mee op pad met Jonas de Eekhoorn of zijn jongere broertje Joep en beleef de leukste avonturen op de speelbosroute. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos.

 4. 2

  Speurneustocht Arboretum Poortbulten

  Ben jij een goede speurneus? Stel je speurkwaliteiten op de proef in Arboretum Poortbulten. Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma.

 5. 1

  Bos van Daantje Das

  Het Bos van Daantje Das is een educatief speel- en leerbos dat hoort bij Natuurmuseum Holterberg. Je leert heel veel in het Bos van Daantje Das! Er zijn natuurbelevingsvragen voor kinderen van 4-8 jaar, 8-12 jaar en middelbare scholieren. De opdrachten wisselen per seizoen.

Wat vind je van dit artikel?