1. 0/5
  '

  Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen van Kerkepaden-Tichelroutes.

  Geschreven door

  Mathias

  Deze prachtige wandeling (afstand: 23 km) door het glooiende landschap en de bossen rond Markelo is een ontzettend veelzijdige tocht. De tocht start, passeert en eindigt in Markelo waar je uitstekend kan genieten van de winkels en terrasjes in het centrum. Maar ook langs de route vind je mooie terrassen. Haal nog meer uit jouw wandeling met deze tips voor de Kerkepaden-Tichelroutes! Benieuwd hoe Mathias de route heeft ervaren? Bekijk zijn reisverslag.

 2. 5/5

  5.

  Centrum Markelo

  De tocht begint, passeert en eindigt in het centrum van Markelo. Goede tips voor de Kerkepaden-Tichelroutes is om de wandeling te beginnen met een kopje koffie of halverwege te lunchen is Grand Café ‘t Wapen van Markelo of het centrum te verkennen. In het centrum vind je leuke winkels, de Martinuskerk en Eungs Schöppe, een mooie museumboerderij naast het VVV-kantoor.

 3. 4/5

  4.

  Historie op de Kattenberg

  De Kattenberg was een strategisch belangrijk punt voor de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Je vindt hier in de bossen dan ook veel sporen van de oorlog. Vooral de grote krater van de inslag van een bom maakt indruk. De bezienswaardigheden zijn voorzien van bordjes met achtergrondinformatie, wat de wandeling over deze ‘berg’ erg interessant maakt.

 4. 3/5

  3.

  Bistro de Loep

  Als je deze prachtige wandeling wilt combineren met lekker eten, dan ben je bij Bistro de Loep op buitencentrum de Hessenheem aan het goede adres! Een prachtige locatie en een gezellig restaurant met heerlijk eten. Van de 23 kilometer tellende wandeling krijg je vast en zeker trek!

 5. 2/5

  2.

  De koele bossen

  Op een warme zomerdag zijn de uitgestrekte bossen ten oosten van Markelo heerlijk koel. En de bossen zijn alles behalve saai: onderweg kom je van alles tegen. Van een leemtreintje, een Belvedère tot de route aan de achterkant van de Herikerberg met een prachtig vrij uitzicht.

 6. 1/5

  1.

  Herberg de Pot

  Herberg de Pot ligt tegen het einde van de route direct aan het pad. Je kan hier heerlijk zitten op het terras in de ruime tuin en er is een grote speeltuin voor de kinderen. De Herberg is een mooi karakteristiek pand en al minstens sinds 1583 in gebruik als boerenherberg. Een mooie plek om met voldoening te proosten op de wandeling met een koud drankje.

Mathias

Mathias komt van oorsprong uit Twente. Met zijn platform www.starthiking.nl verhuurt hij hike-uitrustingen en geeft hij tips over zijn favoriete hike-routes. Van Schotland tot
Scandinavië, hij heeft al veel gelopen. Maar toch ook Twente is favoriet.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter