navigatie overslaan

Route-tips

De Tukker top 5 van Truus Wijnen, gepassioneerd wandelaar én fotograaf

 • Leestijd 2
 • Gelezen 23273 keer

De in Twente geboren en getogen Truus Wijnen heeft een grote passie voor wandelen en fotograferen. Ze heeft de afgelopen jaren meerdere wandelgidsen gemaakt. Wij vroegen haar naar haar favoriete wandel- en fotografieplekken uit haar laatste wandelgids 'Wandelen in Twente'.

 1. 5

  Diepenheim

  In Diepenheim tref je een mooie mix van cultuur en plattelandsleven: lommerrijke landgoederen met statige kastelen en havezaten en een keur aan fraaie bospaadjes en landelijke weggetjes waar het fijn wandelen en fotograferen is. De plaats raakt ook steeds meer bekend als kunststadje met meerdere galeries. Een bezoek aan Diepenheim is zeker een aanrader.

 2. 4

  De Dinkel

  Langs de prachtige, vrij meanderende Dinkel is het altijd mooi wandelen. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n natuurlijk karakter hebben. In Noordoost Twente is de Dinkel nog in volle glorie, al slingerend door het landschap, aanwezig. Mijn favoriete deel van de Dinkel ligt tussen Het Lutterzand, Beuningen en Singraven. Je kunt er schitterende foto’s maken.

 3. 3

  Twekkelo

  Verscholen tussen Enschede en Hengelo ligt buurtschap Twekkelo; een verrassend mooie, groene en landelijke omgeving. Je kunt er wandelen over smalle weilandpaden, over essen, langs houtwallen en beekjes. Opvallend zijn de lage groene huisjes. Het zijn zouthuisjes. Op enkele plekken staat ook nog een oude historische zoutboortoren. Ze behoren tot het industrieel erfgoed.

 4. 2

  Het Springendal

  Het Springendal is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het is een bronnengebied met kwelwater, van waaruit beken ontstaan. Je kunt er struinen over spannende bospaadjes en over vlonders bij prachtige bosvennetjes. Ook het oude boerenlandschap met graanvelden en bloemrijke hooilanden ontbreekt niet. Allemaal ware paradijsjes.

 5. 1

  De Lutte

  Ga je op pad in Twente, dan mag een wandeling bij De Lutte niet ontbreken. De prachtige, glooiende omgeving heeft veel te bieden: van bos tot landgoederen en van rustieke plattelandsweggetjes tot struinpaden door weilanden en langs beekjes. Typerend is het glooiende landschap, veroorzaakt door een stuwwal. Een van de toppen van die stuwwal is de Paasberg. Vanaf daar heb je een fraai uitzicht.

Wat vind je van dit artikel?