navigatie overslaan

Route-tips

4 winterwandelingen in Twente

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 3013 keer

Sta vroeg op, pak je dik in en maak een heerlijke winterwandeling. Juist in de natuur of in de stad. Want de de winter zorgt voor ware sprookjeslandschappen. Of je nu alleen, met vrienden of met je gezin bent, een winterwandeling biedt de kans om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Laat je verrassen door de natuur en maak mooie herinneringen tijdens een winterse wandeling.

 1. 1

  Markelo

  Op één van de stuwwallen rondom Markelo vind je de Markelose berg, met niet alleen schitterende uitkijkpunten over de es maar ook een rijke geschiedenis en diverse sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Met o.a. het Overijssels Verzetsmonument 1940 - 1945 op de top van de Markelose Berg. Een route van 5,1 km die je langs allemaal mooie plekken brengt.

 2. 2

  Oldenzaal

  Rondje Oldenzaal of ‘Loakgang’ (loak is grens) voert je langs de historische grensstenen en door acht Twentse natuurgebieden. In Twente liggen nog genoeg voorbeelden van deze ‘markestenen’, allemaal stenen met een verhaal. Wandel door het prachtige, afwisselende landschap rond de eeuwenoude stad. Een stevige wandeling van 36,0 km, dus bereid je goed voor. Of deel de route op.

 3. 3

  Lutterzand

  Laat je betoveren door Het Lutterzand en het stroomgebied van de Dinkel. De Dinkel vormt hier de grillige grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd. De route is 7,7 km en start vanaf Florilympha

 4. 4

  Enter

  Deze route loopt ten Noorden van Enter en volgt deels de rivier de Regge. Start vanaf de Enterse Waarf. Enter was vroeger een schippers en zompendorp. Aan de Lee in Enter ligt een prachtige werf, waarin zompen worden gebouwd. De route van 7,5 km brengt je niet alleen bij de Enterse Waarf, ook de Regge zie je van dichtbij.

Wat vind je van dit artikel?