1. 0/10
  '

  Doe-tips

  De 10 gaafste outdoor activiteiten. Zodat je maandag weer fit op kantoor zit

  Geschreven door

  Lars

  Lekker buiten, bewegen zodat je maandag weer fit op kantoor zit. In Twente zijn er heel veel outdoor activiteiten te beleven, die jouw weekend een echte ‘boost’ geven. Er worden regelmatig events georganiseerd, maar je kan ook standaard iets reserveren bij de vele Twentse bedrijven die in outdoor activiteiten zijn gespecialiseerd. Hieronder vind je een overzicht van de gaafste activiteiten in Twente.

 2. 10/10

  10.

  Mountainbiketocht in het donker

  Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd en niet bang voor het donker? SVD Tourbuffels organiseert jaarlijks een nightbiketoertocht. Met helm op en goede verlichting en vooraf leg je alvast een goede bodem bij het stamppotbuffet. In het pikkedonker fiets je door bossen, over bruggen en langs weilanden. Na een lange en avontuurlijke tocht, hos je nog even verder tijdens de afterparty.

 3. 9/10

  9.

  Paardrijden in Twente

  Als paardenliefhebber is een buitenrit door de heuvels bij Markelo een ideale outdoor activiteit. In Tubbergen en Haaksbergen vindt je het meeste uitgebreid grensoverschrijdend routenetwerk van Twente en Nederland. Bij het Twentse Erve Meenderinkboer boek je een heel weekend paardrijden.

 4. 8/10

  8.

  Griezelen op de Galgenberg

  Het noordoosten van Twente is sowieso al een van de donkerste gebieden in Nederland. In Mander wordt daarom een nachtwandeling naar de Galgenberg georganiseerd. Met een gids ga je op stap in het pikkedonker op zoek naar nachtdieren. Dat wordt een griezelige wandeltocht!

 5. 7/10

  7.

  Outdoor Cooking in Twente

  Onder begeleiding word jij en je team de natuur in gestuurd, op zoek naar eekhoorntjesbrood, verse kruiden, eetbare planten en een hengel om mee te vissen. Bij terugkomst, legt een expert uit wat wel en niet gegeten kan worden en begint het kokkerellen op open vuur. Als beloning eten jullie in de buitenlucht een gezonde, verse maaltijd. Met een lekker wijntje, dat dan wel weer.

 6. 6/10

  6.

  Kickbiken in Twente

  Kickbicken is het nieuwe steppen… Saai? In tegendeel! De kickbikes zijn voorzien van een groot voorwiel. Door het gemakkelijke gebruik zijn ze geschikt voor alle leeftijden. In Nederland worden met kickbiken met name de bovenbenen en billen in conditie gehouden, maar daarnaast is het ook nog eens leuk om te doen met een stel vrienden, collega’s of familie.

 7. 5/10

  5.

  Paintball

  Zo stil als een muis lig je, in je camouflagepak, in de bosjes. Je hoort je eigen hartslag bonken en je hoopt dat de tegenstander het niet hoort. Hij loopt, voorzichtig om zich heen kijkend, vlak langs je heen. Je springt op, richt je gun op hem en je verfkogel raakt hem vol op zijn masker. Na afloop drink je een biertje met elkaar en kun je met elkaar barbecueën.

 8. 4/10

  4.

  Vrije val in Nijverdal

  Aaaaah-ah-ah-ah-aaaaah-ah-ah-ah-aaaaah! Als een echte Tarzan maak je een vrije val, vanaf 15 meter langs een staalkabel, naar beneden. De Gravity Fall aan het einde van de tokkelbaan in Nijverdal geeft je een flinke adrenalinekick.

 9. 3/10

  3.

  Buggy cross

  Ben je niet bang om een beetje vies te worden? In een open buggy cross je met helm en bril langs een prachtige route. Je komt over zandweggetjes en maakt snelheid op verharde wegen. Na afloop vertel je elkaar stoere verhalen bij de barbecue.

 10. 2/10

  2.

  Kanoën in Twente

  Geniet samen met vrienden, familie of je collega’s van een kanotocht. Met je kano over de Dinkel, de Bornse Beek, de Beneden Dinkel of de Vechte. Wil je kanovaren combineren met een andere activiteit zoals mountainbiken of een lunch? Dat kan. Kies voor een arrangement wat een bedrijfsuitje of teambuildingsuitje tot een onvergetelijke dag maakt.

 11. 1/10

  1.

  Landrover waar die voor bedoeld is

  Wil jij ook eens in een Landrover rijden, en dan het liefst off-road om de power van deze auto te ervaren? Dat kan tijdens de Driving Experience van Adventure King in Hoge Hexel. Op 11 hectare grond rondom het landhuis Vossenbosch is een gave 4x4 track uitgezet. Hier mag je een halve dag, terreinrijden ervaren. In combinatie met een heerlijk diner in het koetshuis!

Lars

Lars is voor de liefde naar Twente gekomen. 1 ding weet hij zeker: hier wil hij niet meer weg. Hij geniet volop van alles wat Twents is en daarmee van uitstekende kwaliteit.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee met de Kerkepaden-Tichelroutes door Markelo

  Geschreven door Mathias
 2. Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen van Kerkepaden-Tichelroutes.

  Geschreven door Mathias
 3. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 4. Dwars door Twente

  Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

Tip je vrienden

facebook twitter