navigatie overslaan

Typisch Twents

Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

  • Leestijd 4
  • Gelezen 5397 keer

Of je nou al maandenlang aan het trainen bent voor de marathon of je bed alleen uitkomt voor een potje FIFA op de Playstation; de vijf internationale topsportevenementen in Twente zijn voor iedereen leuk.

Als sporter om te gaan voor een nieuw PR met een goedgevulde bidon. Of als toeschouwer met familie, vrienden en een goedgevuld glas bier. Welke evenementen je in 2019/2020 echt niet moet missen? Wij zetten de Twentse Big Five op een rij!

omschrijving
omschrijving

21 april 2024: Enschede Marathon

De oudste marathon van Nederland. En wat ons betreft natuurlijk de mooiste! Aan de eerste editie in 1947 deden 51 lopers mee. Dit jaar verschijnen er maar liefst 11.000 deelnemers aan de start van de vijftigste editie. Een jubileum dus! En dat is natuurlijk reden voor een feestje. De organisatie belooft zowel deelnemers als toeschouwers te verrassen met een mooi parcours en leuke side-events. Het parcours voert dwars door de stad en de buitengebieden van Enschede. Als deelnemer kun je niet anders dan knallen dankzij het gejuich van de 80.000 toeschouwers. En sta je langs de route? Dan wordt je misschien niet moe van het lopen, maar zeker wel van het aanmoedigen.

4 juni 2023: FBK Games

Wat Melbourne, Rio de Janeiro, Madrid, Moskou én Hengelo met elkaar gemeen hebben? Ze zijn allemaal het decor van internationale topsportevents van de IAAF World Challenge. De FBK Games in Hengelo zijn zelfs het enige internationale topatletiek evenement in ons land. En dat in ‘ons’ Hengelo! De crème de la crème van de atletieksport verschijnt hier aan de start. Het ene na het andere record wordt verbroken op dit toernooi. Vorig jaar liep Dafne Schippers bijvoorbeeld de snelste tijd ooit door een vrouw op Nederlandse bodem. En dit jaar? Komt dat zien op 3 juni!

7 t/m 11 juni 2023: CSI Twente

CSI Twente is hét event voor iedereen die van paarden houdt... of van een feestje! Topruiters uit de internationale springsport komen naar Geesteren en laten hun mooiste sprongen zien. Maar dat is niet alles. CSI Twente koppelt topsport aan amusement voor jong en oud. Het terrein wordt iedere avond omgetoverd tot een sfeervol strodorp waar de leukste feesten plaatsvinden. Dit jaar met onder andere een optreden van André Hazes jr. Dus leef... alsof het je laatste dag is!

30 juni en 1 juli 2023 : Triathlon Holten

Zwemmen in het meer de Domelaar, fietsen over de Holterberg en lopen door het gezellige Holten. Een zware maar oh zo mooie combinatie. Voor de internationale topsport, maar ook voor recreanten. Want de Triathlon Holten biedt een uitgebreid programma. Van kidstriathlon tot bedrijvenrun en de ‘Olympic Distance Triathlon’. Daarnaast is het twee dagen volop feest in Holten. Triathlon kent dan misschien geen echte derde helft, maar wat dacht je van een goede afterparty op verschillende locaties? Duik de stad in voor muziek, een danshaven en de nodige loungeplekken!

o
o

5 t/m 8 oktober 2023: Military Boekelo

Nee, dit event heeft niks met de landmacht te maken. De Military Boekelo is een van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland. Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Twente om deel te nemen aan één van ’s werelds beste Military’s. En ook bezoekers weten dit paardenevent te vinden trouwens. Elk jaar maar liefst 60.000 mensen. En dat zijn echt niet alleen paardenmeisjes en Burberry-ruiters. De combinatie van topsport, business en amusement maakt de military voor iedereen een unieke ervaring. Een herfstfair, bokbieravond, live-muziek en een goed restaurant… Juist, redenen genoeg om deze data alvast te blokkeren in je agenda.

Eigenlijk logisch dat deze vijf topsportevenementen in Twente plaatsvinden. In Twente is er zo veel te doen op het gebied van sport. Ook voor recreanten. Want wil je op deze Big Five zelf een feestje vieren, dan kun je altijd nog mee doen met wedstrijden als de Twentse Smokkel Trail, Klootschieten, de Dom Verdan loop of De Yu Man Race.

Wat vind je van dit artikel?