Minuutje Manuel

Andre Manuel: "In de lente barst Twente van de vreugde"

Geschreven door

Andre

Leestijd 1 minuten 1991 x bekeken

In de lente barst Twente van de vreugde want dan mogen de meisjes eindelijk weer naar buiten! Nu hoor ik u denken: ‘Zitten in Twente alle meisjes dan de hele winter binnen?’

Bekijk de video
Bekijk video

Ja. Dat is begonnen tijdens de laatste ijstijd en omdat het zo ontzettend goed beviel hebben we daar in Twente nooit iets aan veranderd. Wel mogen de meisjes zo af en toe een raam open zetten omdat ze anders natuurlijk nooit in de gaten zouden krijgen dat de lente al lang en breed begonnen is. Wat we in de lente ook doen is een enorme bos hout in de hens steken. Dat is hartstikke veilig want in Twente staat die stapel niet op een strand maar gewoon in de bebouwde kom. Er is dus altijd en overal voldoende toezicht. Als de wind de goeie kant op staat zitten de Duitsers in onze rook. Ja. We zijn me hier toch een stelletje verzetshelden. *Helaas gaan de paasvuren in 2021 niet door.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Doe-tips

  Zomer in Twente: 7 zomer festivals voor echte levensgenieters

 4. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

Tip je vrienden

facebook twitter