navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Andre Manuel: "In de lente barst Twente van de vreugde"

  • Leestijd 1 min
  • Gelezen 2683 keer
  • Geschreven door Andre

In de lente barst Twente van de vreugde want dan mogen de meisjes eindelijk weer naar buiten! Nu hoor ik u denken: ‘Zitten in Twente alle meisjes dan de hele winter binnen?’

play

Ja. Dat is begonnen tijdens de laatste ijstijd en omdat het zo ontzettend goed beviel hebben we daar in Twente nooit iets aan veranderd. Wel mogen de meisjes zo af en toe een raam open zetten omdat ze anders natuurlijk nooit in de gaten zouden krijgen dat de lente al lang en breed begonnen is. Wat we in de lente ook doen is een enorme bos hout in de hens steken. Dat is hartstikke veilig want in Twente staat die stapel niet op een strand maar gewoon in de bebouwde kom. Er is dus altijd en overal voldoende toezicht. Als de wind de goeie kant op staat zitten de Duitsers in onze rook. Ja. We zijn me hier toch een stelletje verzetshelden. *Helaas gaan de paasvuren in 2021 niet door.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.